Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Περιοδικό - Test

Mitsubishi Colt:
 
Υψηλή ποιότητα και άνεση
 

Tο Mitsubishi Colt αποτελεί μια από τις πιο ποιοτικές προτάσεις της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων. Πλασαρίστηκε στην αγορά με τρίθυρο αμάξωμα δύο όγκων, το οποίο με την πάροδο των χρόνων δέχθηκε αρκετές διαφοροποιήσεις, τόσο όσον αφορά τα αμαξώματα όσο και τους κινητήρες. Το 1991, ακολουθεί πιστά τις σύγχρονες -τότε- επιταγές των σχεδιαστών και αποκτά πιο καμπύλες γραμμές, ενώ ριζικά αλλάζει από το 1995 και μετά, παίρνοντας τη μορφή που έχει και σήμερα.
Στην τελευταία του γενιά, το Colt φέρει δυο κινητήρες, έναν 1.300άρη με 75 ίππους και έναν 1.600άρη με 90 ονομαστικούς ίππους. Οσον αφορά τον τελευταίο, χωρίς να περιλαμβάνεται στη λίστα των καλύτερων 1.600άρηδων της κατηγορίας, αποτελεί ένα ιδιαίτερα ελαστικό σύνολο, το οποίο καταφέρνει να κινεί με άνεση τα 975 κιλά του αμαξώματος. Η έκδοση με το μικρότερο κινητήρα αποτελεί απλά μια "τίμια" λύση, η οποία καλύπτει τις ίδιες σχεδόν ανάγκες με αρκετά πιο προσιτή τιμή.
Οδηγικά, το Colt υπερτερεί κυρίως στον τομέα της άνεσης, καθώς η μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης καταφέρνει να αποσβένει χαρακτηριστικά τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, αφήνοντας ανέπαφους τους επιβάτες. Απόρροια της παραπάνω κατάστασης είναι βέβαια οι αυξημένες κλίσεις του αμαξώματος στις στροφές, κάτι που, αν και προσθέτει σε προοδευτικότητα αντιδράσεων, είναι ικανό να τρομάξει τον άπειρο και μη εξοικειωμένο οδηγό, χωρίς όμως να αποτελεί ουσιαστικό κίνδυνο.
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου διακρίνεται για την υψηλή ποιότητα των υλικών και της κατασκευής του, ξεφεύγοντας αρκετά από τα συνηθισμένα ιαπωνικά πρότυπα. Οι χώροι του αυτοκινήτου είναι επαρκείς ακόμη και για πέντε ενήλικες, ενώ όσον αφορά τον εξοπλισμό του εσωτερικού, είναι αρκετά πλούσιος με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας. Αξίζει να αναφερθεί ότι στα 6 χρόνια παρουσίας του, το Colt δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα αξιοπιστίας σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα, κάτι που διασφαλίζει σε αρκετά υψηλά επίπεδα την αξία μεταπώλησής του.
Βασικότεροι ανταγωνιστές του στην κατηγορία των μικρομεσαίων είναι τα Honda Civic, Nissan Almera και Fiat Bravo.

. Αξίζει για:
1. Την αξιοπιστία του.
2. Τις επιδόσεις του κινητήρα.
3. Τους άνετους χώρους του.