• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  11/5/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/5/2004
Θέματα αγοράς mtx
Mεταχειρισμένο Peugeot 106 Rallye 8V του ‘98
Το 8βάλβιδο Rallye των 1,6 λίτρων είναι ίσως η καλύτερη πρόταση γι' αυτούς που αναζητούν ένα γρήγορο μικρό αυτοκίνητο.
Το μικρό Γαλλικό αυτοκίνητο με τα έντονα σπορ χαρακτηριστικά αποτέλεσε μια από τις πλέον δημοφιλείς επιλογές στην κατηγορία του και εξακολουθεί να είναι δημοφιλές και ως μεταχειρισμένο λόγω του χαρακτήρα, της αξιοπιστίας του και του προσιτού κόστους.
Το 106 Rallye με τον 8βάλβιδο κινητήρα των 1,6 λίτρων σταμάτησε να διατίθεται στη χώρα μας το 2ο εξάμηνο του 1998, και το διαδέχθηκε αυτό με 16βάλβιδο μηχανικό σύνολο ίδιας χωρητικότητας. Τώρα που πλέον έχει σταματήσει συνολικά η παραγωγή του 106, η δεύτερη πιο δυνατή έκδοση στην γκάμα του μικρού Γαλλικού μοντέλου είναι μια πολύ καλή επιλογή γι' αυτούς που αναζητούν ένα προσιτό και συνάμα γρήγορο και ευέλικτο μεταχειρισμένο με "ιστορία". Η σχεδίαση του 106 Rallye παραμένει μοντέρνα παρά τα οκτώ της χρόνια. Βέβαια το δυνατό σημείο του αυτοκινήτου είναι η οδική του συμπεριφορά. Οδηγώντας στις ιδανικές γραμμές είναι ουδέτερο και μόνο όταν ο δρόμος γλιστράει εμφανίζεται η υποστροφή. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση όμως δεν εμπνέει ανασφάλεια αφού οι διορθώσεις γίνονται εύκολα με αρωγό το γρήγορο και ακριβές τιμόνι. Ο κινητήρας των 1,6 λίτρων με τις οκτώ βαλβίδες είναι δυνατός και ελαστικός και συνεργάζεται άψογα με το κοντό κιβώτιο των 5 σχέσεων.

To πέρασμα του χρόνου
Γενικώς τα Peugeot 106 2ης γενιάς αποδείχθηκαν αξιόπιστα αυτοκίνητα, κάτι που ισχύει και για το 8βάλβιδο Rallye των 1,6 λίτρων. Τα αδύνατα σημεία του είναι οι κραδασμοί από την εξάτμιση λόγω του συστήματος συγκράτησης, το μοτέρ του ανεμιστήρα της ανακύκλωσης που κάνει θόρυβο, ενώ συμβαίνει συχνά να βρεθεί προβληματική βαλβίδα θερμοκρασίας με αποτέλεσμα να ανάβει χωρίς λόγο το λαμπάκι θερμοκρασίας.

Συχνότερα προβλήματα
• Σύστημα συγκράτησης εξάτμισης
• Θόρυβος από μοτέρ ανακύκλωσης
• Προβληματική βαλβίδα θερμοκρασίας

Αξίζει να το αγοράσω;
Το 8βάλβιδο Rallye των 1,6 λίτρων είναι ίσως η καλύτερη πρόταση γι' αυτούς που αναζητούν ένα γρήγορο μικρό αυτοκίνητο με ιδιαιτέρως χαμηλό κόστος απόκτησης. Είναι συνολικά αξιόπιστο και έχει σχετικά χαμηλό κόστος συντήρησης.