• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  1/1/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/1/2004
Test mtx
Προσεγμένη ποιότητα κατασκευής-Καλοί χώροι
H εντύπωση που αποκομίζει κανείς από το εσωτερικό του Prius είναι θετική, τόσο όσον αφορά τη σχεδίαση όσο και την ποιότητα κατασκευής. Το ταμπλό είναι πολύ καλά φινιρισμένο, ενώ στο κέντρο του βρίσκεται ο πίνακας οργάνων με τις ψηφιακές ενδείξεις. Στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας υπάρχει μία έγχρωμη οθόνη αφής 5,8 ιντσών, στην οποία υπαρχουν ενδείξεις για τη λειτουργία του υβριδικού κινητήρα, του ηχοσυστήματος και την κατανάλωση. Οι επιμέρους διακόπτες παραπέμπουν στα υπόλοιπα μοντέλα της Toyota, ενώ ο επιλογέας των ταχυτήτων, ο οποίος είναι τοποθετημένος δίπλα από την κολόνα του τιμονιού -σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα-, είναι εύχρηστος. Ο οδηγός θα εξοικειωθεί γρήγορα με τις λειτουργίες και τις θέσεις των διαφόρων διακοπτών, ενώ δε θα συναντήσει πρόβλημα με τη θέση οδήγησης. Οι διαθέσιμοι χώροι στο θάλαμο των επιβατών του Prius κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με αυτούς του σεντάν Corolla. Στο πίσω κάθισμα τα άτομα που θα φιλοξενηθούν έχουν ικανοποιητικό χώρο για τα γόνατά τους, ενώ ο 3ος επιβάτης θα κληθεί να κάνει ορισμένες παραχωρήσεις. Παράλληλα τα καθίσματα είναι αναπαυτικά, ενώ καλύπτονται από μία ευχάριστη στην αφή βελούδινη επένδυση. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 392 λίτρων, ενώ το σχήμα του παρουσιάζει μία ανομοιομορφία λόγω της ύπαρξης των μπαταριών κάτω από το πίσω κάθισμα.
Το ταμπλό του Prius διακρίνεται για την πολύ καλή συναρμολόγηση των επιμέρους τμημάτων του. Η εργονομία είναι πολύ καλή, ενώ ο επιλογέας των ταχυτήτων που είναι τοποθετημένος δίπλα από την κολόνα του τιμονιού είναι εύχρηστος.
Ο χώρος αποσκευών του Prius έχει χωρητικότητα 392 λίτρων. Το σχήμα του παρουσιάζει δύο επίπεδα, λόγω των μπαταριών που βρίσκονται κάτω από το πίσω κάθισμα.

 
 Toyota Prius (1997-2002)
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Η διαδικασία μέτρησης της κατανάλωσης του Prius
Προσεγμένη ποιότητα κατασκευής-Καλοί χώροι
Έμφαση στην άνεση κατά την οδήγηση