" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  3/8/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 3/8/2004
Test mtx
Στο δρόμο για το χρυσό
Εσωτερικό
Δύσκολη μάχη σε αισθητική και ποιότητα
Το Nissan X-Trail έχει το πιο ξεχωριστό ταμπλό από πλευράς σχεδίασης. Η ποιότητα είναι καλή.
Από πλευράς αισθητικής στον εσωτερικό χώρο των τεσσάρων οχημάτων της δοκιμής μας το Nissan X-Trail είναι το πιο εμπνευσμένο και πιο καλλιεργημένο. Η πεπλατυσμένη μετωπική επιφάνεια της κεντρικής κονσόλας και ο κεντρικά τοποθετημένος πίνακας με τρία στρογγυλά όργανα αποσπούν πολύ θετικά σχόλια. Στο Hyundai Tucson η εικόνα είναι πιο λιτή, όμως συνολικά το ταμπλό αποδεικνύεται λειτουργικό και με πολύ καλή εργονομία. Επιπλέον, διακοσμητικά στοιχεία όπως οι μεταλλικές επενδύσεις που πλαισιώνουν την κεντρική κονσόλα καθώς και κάποιες αυλακώσεις στο ταμπλό διανθίζουν την εικόνα και αναβαθμίζουν το σύνολο της κατασκευής. Στην περίπτωση του Toyota RAV4 η αισθητική είναι σύγχρονη και αποτελεί ένα όμορφο δείγμα "hi-tech" και πολυτελούς ύφους. Το Ford Maverick είναι το πιο ουδέτερο από πλευράς σχεδίασης του ταμπλό. Πάντως η ωοειδής κεντρική κονσόλα και γενικά οι σχετικά έντονες καμπύλες αποτελούν κάποιες ευχάριστες πινελιές. Ο πίνακας οργάνων αποτέλεσε σημείο έγερσης κάποιων ενστάσεων διότι τόσο το ταχύμετρο όσο και το στροφόμετρο έχουν μικρό μέγεθος και μέτρια αισθητική . Από πλευράς ποιότητας κατασκευής πρέπει να αναφέρουμε ότι και τα τέσσερα οχήματα διαθέτουν σκληρά πλαστικά στο ταμπλό με καλύτερα να δείχνουν αυτά του RAV4 και του Nissan X-Trail, και ακολουθούν του Tucson και του Maverick. H ποιότητα συναρμολόγησης είναι πολύ καλή και στους τέσσερις εκπροσώπους της κλάσης των SUV με ένα μικρό προβάδισμα συνολικά να δίνεται στο Toyota. Ο εξοπλισμός άνεσης είναι με διαφορά καλύτερος στην περίπτωση του Tucson, ακολούθως στο Maverick και το X-Trail. Ικανοποιητικό σε αυτό το επίπεδο είναι το RAV4 αν και ελλείψεις όπως ο κλιματισμός είναι σημαντικές.
Το Ford Maverick δεν ενθουσιάζει με την αισθητική του, είναι όμως αρκετά ποιοτικό και στιβαρό.
Η λιτότητα του εσωτερικού στο Hyundai Tucson λειτουργεί υπέρ του καθώς είναι προσαρμοσμένη επιτυχώς σε ένα λειτουργικό εσωτερικό.
Το RAV4 συνδυάζει πολυτελή και κομψά στοιχεία στο ταμπλό του. Η ποιότητα κατασκευής φαίνεται ελαφρώς καλύτερη από τα υπόλοιπα του συγκριτικού.

 
  Hyundai Tucson 2,0 vs Ford Maverick 2,3, Nissan X-Trail 2,0, Toyota RAV4 2,0
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Κινητήρες
Εσωτερικό
Χώροι
Κίνηση στην άσφαλτο
Οδική συμπεριφορά στο χώμα
sistimata_tetrakinisis