Οικονομία στην κατανάλωση

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  4/9/2007
TEST
Kia Cee'd 1,6
“Το λέει η ψυχή του”
Διαβάστηκε από 6814 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:4/9/2007
To Cee'd των 1,6 λίτρων παραμένει άνετο και ασφαλές σε κάθε διαδρομή.
Ο μεγαλύτερος κινητήρας του Cee'd των 1,6 λίτρων εμφανίζει ακόμη καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον επίσης καλό -στον τομέα- κινητήρα των 1,4 λίτρων, συνδυάζοντάς τις με όλα τα θετικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.
Η διαφορά του Cee'd των 1,4 λίτρων από εκείνο των 1,6 λίτρων είναι μόλις 13 ονομαστικών ίππων, γεγονός που δε γίνεται άμεσα αντιληπτό οδηγικά. Και τα δύο άλλωστε χαρακτηρίζονται ως "πολύ καλά" στον τομέα των επιδόσεων για τα δεδομένα των κατηγοριών που ανήκουν. Έτσι, το Kia Cee'd 1,6 απλά διευρύνει την γκάμα του Cee'd με έναν ελαφρώς ισχυρότερο κινητήρα, που διατίθεται αποκλειστικά σε μία έκδοση εξοπλισμού (Intense) και η οποία θα είναι διαθέσιμη από τον επόμενο μήνα και με αυτόματο κιβώτιο.
Εμφάνιση
Το Cee'd των 1,6 λίτρων σε αυτή την έκδοση εμφανίζει ένα περισσότερο σπορτίφ ύφος, χάρη στις 17 ιντσών ζάντες του, ενώ από κει και ύστερα δεν παρατηρούνται διαφορές σε σχέση με τα μικρότερα Cee'd.
Τιμή - Εξοπλισμός
Ο εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας του Cee'd είναι πλούσιος, καθώς περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έξι αερόσακους, ESP, κλιματισμό, ράδιο-CD με χειριστήρια στο τιμόνι, MP3 player, θύρα USB, υδραυλικό δερμάτινο τιμόνι, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός/πίσω, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, συναγερμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, υπολογιστή ταξιδιού και ηλεκτρική ηλιοροφή. H τιμή αυτής της έκδοσης ανέρχεται στα 17.900 ευρώ με την έκπτωση των 200 ευρώ.
Οδική συμπεριφορά
To Cee'd των 1,6 λίτρων δε διαφέρει σημαντικά σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς από εκείνο των 1,4 λίτρων, παραμένοντας άνετο και ασφαλές σε κάθε διαδρομή. Η μοναδική ίσως διαφορά έγκειται στην τοποθέτηση των 17 ιντσών ζαντών-ελαστικών, οι οποίες παρέχουν καλύτερα επίπεδα πρόσφυσης σε δρόμο με στροφές, ενώ δεν αλλοιώνουν την άνεση σημαντικά, μέσω του χαμηλότερου προφίλ τους. Στο όριο το Cee'd εμφανίζει μικρές κλίσεις. Το ESP είναι στάνταρ. Το σύστημα διεύθυνσης έχει τεχνητή αίσθηση, είναι όμως άμεσο.
Σε σχέση με το Cee'd των 1,4 λίτρων
• Δυνατότερος κινητήρας κατά 13 ίππους
• Μία και μόνο έκδοση εξοπλισμού
• Ακριβότερο κατά 1.600 ευρώ
• Διατίθεται και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων
• 0,3 δλ. πιο γρήγορο στο 0-100
• 0,3 δλ. πιο γρήγορο στο 60-100
• 0,5 δλ. πιο γρήγορο στο 80-120
Εσωτερικό
Το ημιδερμάτινο σαλόνι της έκδοσης Intense προσδίδει πιο ευχάριστο εσωτερικό διάκοσμο στο Cee'd των 1,6 λίτρων, ενώ η ποιότητα κατασκευής δε διαφέρει, παραμένοντας πολύ καλή για τα δεδομένα της κατηγορίας. Οι χώροι, όπως είναι φυσικό, δε διαφοροποιούνται σε σχέση με τους αντίστοιχους των Cee'd των 1,4 λίτρων, παραμένοντας επαρκείς για έως και πέντε επιβάτες, με το διαθέσιμο χώρο για τις αποσκευές να ανέρχεται στα 340 λίτρα.