• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  11/11/2008
TEST
Skoda Superb 1,4 TSI 125PS
Μικρή καρδιά… μεγάλες διαστάσεις
Διαβάστηκε από 20302 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:11/11/2008
¶νετη και ασφαλής χαρακτηρίζεται η Superb οδηγικά, με την αίσθηση που λαμβάνει ο οδηγός να είναι καλή.
H βασική έκδοση της ναυαρχίδας της Skoda κινείται με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα του ομίλου των 1,4 λίτρων, με απόδοση 125 εργοστασιακών (138 στο δυναμόμετρο) ίππων. Μια λιμουζίνα με 1,4 λίτρων κινητήρα και με αυτή τη τιμή δε θα βρείτε πουθενά αλλού…
Η Superb είναι το μοναδικό αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή στη μεγάλη κατηγορία που εφαρμόζει το γνωστό πλέον "downsizing". Ένα αυτοκίνητο μήκους 4.838 χλστ., με τεράστιους χώρους στο εσωτερικό του, ποιοτικά εξαιρετικό και οδηγικά ασφαλές και άνετο, που εφοδιάζεται με οικονομικό και ικανό κινητήρα 1,4 λίτρων και τιμή… Super(b).
Εμφάνιση
Όπως το μεγαλύτερο από άποψη κυβισμού Superb των 1,8 λίτρων, έτσι και το "μικρό" παρουσιάζει εκλεπτυσμένη αισθητική εμφανισιακά, με τις διαστάσεις να προσδίδουν επιβλητική εικόνα. Τα στοιχεία χρωμίου στα πλαίσια των θυρών, στην εμπρός μάσκα, στον αεραγωγό του προφυλακτήρα και στο πίσω μέρος ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα προσδίδουν πολυτέλεια. Αν και συνολικά η αισθητική της Superb κρίνεται σύγχρονη και ελκυστική, ο όγκος στο πίσω μέρος είναι αρκετά μεγάλος -σε αναλογία με το υπόλοιπο αμάξωμα (σε αυτό ευθύνεται και η μεγάλη πίσω κολόνα του αμαξώματος)- και αυτό ίσως ξενίζει στο μάτι, αλλά έχει σαφώς το σκοπό του όσον αφορά στη διαμόρφωση μεγάλων εσωτερικών χώρων. Πάντως, από άποψη αισθητικής και το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται κομψό, με τα φωτιστικά σώματα να ακολουθούν τη σχεδίαση των εμπρός, με ανεστραμμένη όμως τοποθέτηση.
Τα συν και τα πλην
(+): Κατανάλωση, επιδόσεις εν κινήσει, χώροι, ποιότητα - πολυτέλεια, τιμή
(-): Ευελιξία, ορατότητα προς τα πίσω

 
 Skoda Superb 1,4 TSI 125PS
Εσωτερικό - Χώροι
Οδική συμπεριφορά
Κινητήρας - Επιδόσεις