• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  30/6/2009
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Mini Cooper S του 2004
Σταθερή αξία
Διαβάστηκε από 7495 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:30/6/2009
Το Mini Cooper είναι ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ιστορία, το οποίο αναγεννήθηκε τα τελευταία χρόνια και στην έκδοση S μπορεί να προσφέρει πολλές οδηγικές συγκινήσεις.
Κινητήρας
Το Mini Cooper S που σας παρουσιάζουμε, εφοδιάζεται με κινητήρα 1,6 λίτρων, ο οποίος διαθέτει μηχανικό υπερτροφοδότη, με αποτέλεσμα να αποδίδει 161 πραγματικούς ίππους και 200 Nm ροπής. Έτσι, το αποτέλεσμα μεταφράζεται σε 7,8 δλ. για να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα και 15,8 δλ. για να διανύσει 400 μ. Η απόκρισή του στο γκάζι είναι άμεση και θετική σε όλο το φάσμα των στροφών λειτουργίας, ενώ η ύπαρξη 6 μακριών σχέσεων δε φαίνεται σε καμία περίπτωση.
Οδική συμπεριφορά
Η ακαμψία του εκτιμάται καθώς το αυτοκίνητο παραμένει σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερα ευχάριστο, δίνοντας παράλληλα την αίσθηση της στιβαρής κατασκευής. Η αίσθηση του τιμονιού είναι κορυφαία και το ίδιο ισχύει και για τον επιλογέα των ταχυτήτων. Στη γρήγορη οδήγηση, το μοντέλο δείχνει "στα νερά του", καθώς ανταποκρίνεται θετικά ακόμα και όταν η ταχύτητα κίνησης πλησιάζει τα πολύ υψηλά όρια της πρόσφυσης, όπου όταν ξεπεραστούν και αυτά, επεμβαίνει διακριτικά το σύστημα ελέγχου της δυναμικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου.
Εσωτερικό - Χώροι
Στο εσωτερικό η εικόνα παραμένει το ίδιο σπορτίφ, έχοντας παράλληλα διάφορες ρετρό πινελιές, που προέρχονται από το παλαιό μοντέλο Mini. Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα, αφού και τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται είναι μαλακά και έχουν πολύ καλή υφή. Το μοναδικό πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσει κανείς, είναι η εργονομία, μιας και χρειάζεται εξοικείωση με τη διάταξη διαφόρων διακοπτών. Από πλευράς χώρων, θα γίνουν παραχωρήσεις για τους πίσω επιβάτες και τις αποσκευές .
Μεταπωλητική αξία
Σε πολύ καλά επίπεδα κυμαίνεται η μεταπωλητική αξία του μοντέλου, λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του σε σχέση με τον τότε ανταγωνισμό.
Value for Money
Καλή είναι η σχέση τιμής-αξίας του Mini Cooper S, λόγω του πολύ καλού εξοπλισμού που διέθετε. Βέβαια, η τιμή του ως καινούργιο ήταν αρκετά υψηλή.
Συν & Πλην
(+): Οδ. συμπεριφορά, σχεδίαση, κινητήρας
(-): Τιμή, αξιοπιστία
Το άμεσο τιμόνι, το στιβαρό πλαίσιο και η σφιχτή ανάρτηση συμβάλλουν στην πολύ καλή οδική συμπεριφορά του Cooper S.

Η πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και ο νεανικός σχεδιασμός χαρακτηρίζουν το εσωτερικό του Mini Cooper S.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Peugeot 206 RC
Renault Clio 2,0 16V
Η ζωή του στην αγορά Το Mini Cooper παρουσιάστηκε το 2001 και η έκδοση με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων λανσαρίστηκε την ίδια χρονιά. Σήμερα, την υπερτροφοδοτούμενη έκδοση με τον κομπρέσσορα την έχει αντικαταστήσει το τούρμπο, με αποτέλεσμα να αποδίδει 175 ίππους, το οποίο έχει δεχθεί και facelift.
Πόσο αξιόπιστο είναι; Σε απλά ικανοποιητικά επίπεδα κυμαίνεται η αξιοπιστία του Mini Cooper. Κάποιες από τις βλάβες που έχουν αναφερθεί εντοπίζονται στη μετάδοση και σε κάποιες ηλεκτρικές λειτουργίες.
Τιμή αγοράς 2004: 24.000 ευρώ
Τιμή αγοράς 2009: 14.300 ευρώ
Τιμή πώλησης 2009: 16.000 ευρώ

 
 Μεταχειρισμένο Mini Cooper S του 2004
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός