• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  20/7/2010
Test mtx
Μεταχειρισμένο Suzuki SX4 4Χ4 του 2006
Πολύ-εργαλείο
Διαβάστηκε από 10941 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:20/7/2010
Ο διττός χαρακτήρας του 4κίνητου SX4 το καθιστά ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αυτοκίνητο τόσο σε ασφάλτινες, όσο και σε χωμάτινες συνθήκες όπως επίσης και η crossover εμφάνιση του και το "μαζεμένων" διαστάσεων αμάξωμά του.
Κινητήρας
Κάτω από το καπό του SX4 βρίσκεται ένας κινητήρας 1,6 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 105 ίππους και χαρίζει πολύ καλές επιδόσεις στο ελαφρύ αμάξωμα. Ο κινητήρας αυτός είναι γραμμικής απόδοσης και με θετική απόκριση στο πεντάλ του γκαζιού, ενώ η κατανάλωσή του κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα για τα σημερινά δεδομένα, κάτι που επιβαρύνεται όταν το SX4 χρησιμοποιείται ως τετρακίνητο.
Οδική συμπεριφορά
Στο δρόμο το Suzuki SX4 παρουσιάζει καλή σταθερότητα ακόμα και με υψηλές ταχύτητες κίνησης, ενώ δεν επηρεάζεται από πλευρικούς ανέμους, προσφέροντας αίσθηση ασφάλειας στους επιβάτες. Σε δρόμο με στροφές είναι εξίσου σταθερό, ακόμα και όταν ο οδηγός επιλέξει να κινηθεί σε σβέλτους ρυθμούς. Σε εκτός δρόμου συνθήκες και με την επιλογή της μετάδοσης της κίνησης και στους πίσω τροχούς, το SX4 καθίσταται ικανό μέχρι εκεί που το ύψος του από το έδαφος επιτρέπει την κίνησή του.
Εσωτερικό - Χώροι
Το εσωτερικό του SX4 είναι λιτό σχεδιαστικά, ωστόσο παρουσιάζει ευχάριστη αισθητική με νεανικά στοιχεία. Από πλευράς ποιότητας, τα πλαστικά του ταμπλό είναι σκληρά, εμφανίζουν ωστόσο καλή ποιότητα αλλά και συναρμογή, κάτι που αποδεικνύεται στην εκτός δρόμου κίνηση, όπου δεν παρατηρούνται τριγμοί. Οι χώροι είναι επαρκείς για τις μεταφορικές ανάγκες 4 επιβατών, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 270 λίτρων, αλλά με την αναδίπλωση των καθισμάτων αγγίζει τα 625 λίτρα, δημιουργώντας ένα ενιαίο επίπεδο δάπεδο.
Μεταπωλητική αξία
H μεταπωλητική αξία του Suzuki SX4 παραμένει σε αξιόλογα επίπεδα, με το διττό του οδηγικό χαρακτήρα να αποτελεί και το βασικό του πλεονέκτημα.
Value for Money
Καλή είναι η σχέση τιμής - αξίας που διαμορφώνει το SX4, με τον εξοπλισμό να είναι καλός.
(+): Οδική συμπεριφορά, χώροι επιβατών, 4κίνηση, κατανάλωση
(-): Χώρος αποσκευών, ευρεία χρήση σκληρών πλαστικών, θόρυβος κινητήρα
Ευχάριστο είναι στο σύνολό του το SX4 στο εσωτερικό του, τόσο αισθητικά και ποιοτικά και με καλούς χώρους.

Ικανό τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου, το SX4 4Χ4 θα καλύψει με άνεση τις ανάγκες του υποψήφιου αγοραστή του.

Σημαντικότεροι ανταγωνιστές
Daihatsu Terios
Fiat Sedici
Lada Niva
Suzuki Grand Vitara
Suzuki Jimny
Από το 2006 μέχρι σήμερα
Το Suzuki SX4 παρουσιάστηκε το 2006 σε τετρακίνητη έκδοση με κινητήρα 1,6 λίτρων, ενώ λίγο αργότερα εισήλθε στην αγορά και με πετρελαιοκινητήρα 1,9 λίτρων. Το 2009 δέχτηκε αισθητική και μηχανική ανανέωση, συνεχίζοντας την πορεία του μέχρι και σήμερα.
Τιμή αγοράς 2006: 17.500 ευρώ
Τιμή αγοράς 2010: 9.700 ευρώ
Τιμή πώλησης 2010: 11.000 ευρώ