Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  22/9/2010
TEST
Κατάλληλα εξ-οπλισμένο
Στο δρόμο
Διαβάστηκε από 62876 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:22/9/2010
Ευκολοδήγητο με πολύ καλά ρυθμισμένη ανάρτηση
Το ASX διακρίνεται για τον πολιτισμένο του χαρακτήρα στο δρόμο, αφού είναι ευέλικτο στην πόλη και ασφαλές στα ταξίδια.
Οι "μαζεμένες" διαστάσεις του αμαξώματος του ASX (στα μέτρα των περισσοτέρων 5θυρων μικρομεσαίων), η πανοραμική θέση οδήγησης και η ευκολία στους χειρισμούς που παρέχει κάνουν το crossover μοντέλο της Mitsubishi ευχάριστο στο δρόμο τόσο στην πόλη, όσο και εκτός αυτής. Η ανεξάρτητη σε όλους τους τροχούς ανάρτησή του (γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και πολλαπλών συνδέσμων πίσω, με αντιστρεπτική δοκό σε κάθε άξονα), χωρίς να είναι μαλακή αλλά ούτε πολύ σφιχτή, επιτυγχάνει μια πολύ καλή ισορροπία μεταξύ άνεσης και κρατήματος, ενώ το συμπαγές πλαίσιο εντείνει τη στιβαρότητα που εισπράττει ο οδηγός.
Οδηγικά δεν παρουσιάζει κάποιο ξεχωριστό χαρακτηριστικό, ωστόσο εμπνέει σιγουριά στον οδηγό του, χάρη στην καλορυθμισμένη ανάρτηση και στο στιβαρό πλαίσιο.
Κατά την κίνηση στις ευθείες των εθνικών οδών παραμένει σταθερό και σίγουρο ακόμα και στην τελική του ταχύτητα και με το ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης να έχει το απαραίτητο σφίξιμο. Επίσης, ο θόρυβος κύλισης είναι χαμηλός και η καλή ηχομόνωση φροντίζει να κρατά τους εξωγενείς θορύβους εκτός της καμπίνας των επιβατών, σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό. Περνώντας σε διαδρομές με στροφές, το αμάξωμα του ASX παρουσιάζει λογικές κλίσεις, ενώ στιγμιαία απώλεια πρόσφυσης των κινητήριων τροχών θα σημειωθεί μόνο κατόπιν απενεργοποίησης του ηλεκτρονικού συστήματος ευστάθειας (ΑSC) και με "γεμάτο" γκάζι σε πολύ κλειστά κομμάτια. Τα υποστροφικά φαινόμενα σε σβέλτη οδήγηση εκδηλώνονται προοδευτικά και ελέγχονται μέσω του καλής αμεσότητας αλλά με τεχνητή αίσθηση τιμονιού, ενώ τα φρένα ανταποκρίνονται απλά καλά (100-0 χλμ./ώρα σε 45,1 μ.).

 
 Mitsubishi ASX 1,6
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Κινητήρας
Εσωτερικό
Χώροι
Στο δρόμο
Τεχνικά χαρακτηριστικά- Εξοπλισμός - Τιμή- Βαθμολογία