Η McLaren P1 παρουσιάστηκε φέτος, ωστόσο η βρετανική φίρμα εργάζεται πάνω στο Project P13.

Στο μέλλον θα δούμε τη McLaren με τους κινητήρες της Honda και την ιαπωνική φίρμα να δανείζεται την τεχνολογία της McLaren για τα επιβατικά μοντέλα τους.

«Σύσφιξη» σχέσεων McLaren & Honda

4.712 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/7/2013

Μετά την επιβεβαίωση συνεργασίας της McLaren με τη Honda στο τμήμα της Formula 1, οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν στα σχέδιά τους να συνεργαστούν και για τα επιβατικά τους μοντέλα.

 
Μετά την επιβεβαίωση συνεργασίας McLaren – Honda στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι δύο εταιρείες δεν είναι απίθανο να συνεργαστούν και στο τμήμα των επιβατικών αυτοκινήτων τους. Ο Martin Whitmarsh λοιπόν, διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της McLaren, αποκάλυψε ότι το συμβόλαιο που υπεγράφη πρόσφατα αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει συνεργασία και στο τμήμα των επιβατικών.

Σε περίπτωση που οι δύο εταιρείες συνεργαστούν και για τα συμβατικά μοντέλα, η πρώτη τους «δημιουργία» είναι σίγουρο ότι θα αργήσει αρκετά ακόμα χρόνια, και αυτό γιατί η McLaren 12C θεωρείται προς το παρόν νέο μοντέλο, ενώ η P1 παρουσιάστηκε μόλις φέτος. Όσον αφορά τη McLaren P13 project (που αποτελεί τον ανταγωνιστή της Porsche 911), η Honda δεν έχει αναμειχθεί καθόλου στη συγκεκριμένη κατασκευή. Έτσι, το πιθανότερο σενάριο είναι η μελλοντική σύμπραξη αυτή να είναι αμοιβαία, με την ιαπωνική φίρμα να δανείζεται την τεχνολογία της McLaren  κι αυτή ως «αντάλλαγμα»  τους κινητήρες της Honda.  

Tags: HONDA, MCLAREN