" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Η εξέλιξη του HondaJet

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/6/2011

Στο πλαίσιο του ετήσιου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου & Έκθεσης Επιχειρηματικής Αεροπλοΐας (EBACE) στη Γενεύη, η Honda Aircraft Company, Inc., ανακοίνωσε τα αποτελέσματα και άλλων σημαντικών πτητικών δοκιμών με το HondaJet προδιαγραφών FAA.

 
Ένα σημαντικό επίτευγμα ήταν το μέγιστο ύψος πτήσης των 43.000 ποδιών. Πριν από λίγο καιρό, το προηγμένο ελαφρύ ιδιωτικό αεροσκάφος πέτυχε μέγιστη ταχύτητα 425KTAS (489 mph) κατά τη διάρκεια πτητικής δοκιμής στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Greensboro, Β. Καρολίνα.

Το ύψος των 43.000 ποδιών – το οποίο επιτεύχθηκε στις 27 Απριλίου, 2011 – επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρίας για το μέγιστο ύψος πτήσης του HondaJet. Επιπλέον, το αεροσκάφος πέτυχε ταχύτητα ανόδου 3.990 πόδια/λεπτό, επιβεβαιώνοντας μία ακόμα σημαντική παράμετρο επιδόσεων για το τελικό προϊόν.

Στο πρώτο HondaJet (F1) προδιαγραφών FAA (Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), που πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 20 Δεκεμβρίου, 2010, σύντομα θα προστεθεί ένα ακόμα παρόμοιο αεροσκάφος που θα βοηθήσει στην προετοιμασία πιστοποίησης. Ένα δεύτερο αεροσκάφος (ST1) έχει ήδη ολοκληρωθεί και έχει υποβληθεί σε εκτενείς δομικές δοκιμές υπό ποικίλες συνθήκες φορτίου προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της πιστοποίησης. Επιπλέον, η δοκιμή Power-On (εκκίνηση ηλεκτρονικών συστημάτων) ολοκληρώθηκε με επιτυχία με ένα τρίτο παρόμοιο αεροσκάφος (F2) που προορίζεται για πτητικές δοκιμές. Η Honda κοντεύει να ολοκληρώσει τη δοκιμή λειτουργιών αυτού του αεροσκάφους που θα κάνει την πρώτη του πτήση φέτος το καλοκαίρι.

Ένα τέταρτο αεροσκάφος (F3), που επίσης προορίζεται για πρόσθετες πτητικές δοκιμές, πέρασε από τα σημαντικότερα στάδια συναρμολόγησης και βρίσκεται τώρα στα πρώτα στάδια εγκατάστασης συστημάτων. Ένα πέμπτο αεροσκάφος (ST2) θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2012 και θα χρησιμοποιηθεί σε δοκιμές φορτίων και παρατεταμένης κόπωσης. Ταυτόχρονα με τη συναρμολόγηση του αεροσκάφους, η Honda συνεχίζει τις δοκιμές ελέγχου ποιότητας των εξαρτημάτων όλων των συστημάτων, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα πιστοποίησης.

Παράλληλα η Honda ασχολείται με τον εξοπλισμό και την επάνδρωση της νέας Μονάδας παραγωγής του HondaJet που πρόσφατα ολοκληρώθηκε στις ευρύτερες εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Greensboro. Ο σχεδιασμός προ-παραγωγής και οι προετοιμασίες είναι σε εξέλιξη καθώς ανθρώπινο δυναμικό και μηχανήματα αρχίζουν να φτάνουν στη Μονάδα. Η εκπαίδευση του προσωπικού παραγωγής θα ξεκινήσει σύντομα, ώστε όλα να είναι έτοιμα πριν την έναρξη παραγωγής του HondaJet μέσα στο 2012.

Η Μονάδα παραγωγής του HondaJet, επιφάνειας 263.400 τετρ. ποδ. συγκεντρώνει κάτω από την ίδια στέγη όλες τις δραστηριότητες συναρμολόγησης, βαφής, ολοκλήρωσης, ελέγχου και πτητικών δοκιμών του αεροσκάφους. Με μία τέτοια φιλοσοφία λειτουργίας, η Honda θα έχει ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα στους κόλπους της βιομηχανίας, που θα της επιτρέψει να δημιουργήσει ένα υπέρ ποιοτικό αεροσκάφος σε ενιαίο περιβάλλον παραγωγής και δοκιμών.

Tags: HONDA
 

Hyundai i10 vs Kia Picanto vs Toyota Aygo

Δοκιμή: Υβριδικό Honda CR-V

Νέο DS 7 και σε Coupe;

Τι T-Cross, τι T-Roc: Που διαφέρουν;

Η κίνηση στους δρόμους

Citroen C5 Aircross VS Audi Q3 VS VW Tiguan

Nissan GT-R Vs Aprilia RSV4 στα Μέγαρα

Αποκλειστικό: Νέα Mercedes EQA

«Έχουμε κρίση, δεν πειράζει που ρυπαίνει το αμάξι μου»

«Μάνα» είναι μόνο μία!

Εξαφάνισε μόνος σου τις γρατζουνιές

95 ή 100 οκτάνια;

Φρεσκάρισμα για το Honda Civic

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

RENAULT: Ανακάλυψε δροσιστικές, καλοκαιρινές προσφορές!

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές Peugeot για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Αυγούστου

MERCEDES: Γνώρισε τη νέα CLA Coupe. Η ζωή σου, οι κανόνες σου.

περισσότερα »