Αποκαλυπτήρια για το Toyota Hilux f/l

Αποκαλυπτήρια για το Toyota Hilux f/l

(14/7/2011)

Η Toyota παρουσίασε τις πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Hilux που αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στις αγορές ΕΕ μέσα στο 2012. Όπως το www.autotritipro.gr είχε αποκαλύψει από τις 10/5, το Hilux facelift θα φέρει εκτεταμένες αλλαγές στο εμπρόσθιο τμήμα αλλά και το εσωτερικό.

Το Toyota Hilux αποτελεί τον αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή της κατηγορίας των Pick-Up και στην ελληνική αγορά ενώ εξαιρετική είναι και η πορεία του σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Συγκεκριμένα με 21.866 πωλήσεις μέσα στο 2010, το Hilux απέσπασε μερίδιο άνω του 25% επί του συνόλου της κατηγορίας στην Ευρώπη ενώ ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις Pick-Up για 3η συνεχή χρονιά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Μάλιστα για το τρέχον έτος, η Toyota ευελπιστεί πως το Hilux θα καταφέρει όχι μόνο να διατηρήσει το μερίδιο του στην αγορά αλλά και να αυξήσει τις πωλήσεις του στα 26.000 οχήματα.
Ωστόσο η Toyota δεν επαφίεται στις… δάφνες της και ήδη παρουσίασε τις πρώτες φωτό καθώς και ορισμένα στοιχεία του ανανεωμένου Hilux που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012 και στις αγορές της ΕΕ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν μέχρι στιγμής διαρρεύσει στο διαδίκτυο, η παραγωγή του ανανεωμένου Hilux υπολογίζεται πως θα ξεκινήσει το φθινόπωρο στα γραμμές παραγωγής της Toyota Motor Thailand και Toyota Motors South Africa (υπάρχουν και πληροφορίες για τη γραμμή παραγωγής στην Αργεντινή), ενώ το λανσάρισμα του σε 135 χώρες παγκοσμίως αλλά και 35 αγορές της ΕΕ, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2012.
Σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο, το νέο Hiliux εμφανίζει ένα εντελώς νέο εμπρόσθιο τμήμα όπου τόσο το κάλυμμα το κινητήρα, η μάσκα, τα φωτιστικά σώματα αλλά και ο προφυλακτήρας έχουν επανεσχεδιαστεί πλήρως.
Αντίστοιχα νέα είναι τα φτερά τόσο των πίσω όσο και εμπρόσθιων τροχών ενώ θα προσφέρονται και νέες ζάντες αλουμινίου (και όχι μόνο) με διαστάσεις 15 ή 17 ιντσών.
Στο εσωτερικό του ανανεωμένου ιαπωνικού ελαφρού ημιφορτηγού έχει δοθεί μεγάλη σημασία στην αναβάθμιση του επιπέδου άνεσης των επιβατών και το το Hilux f/l παραπέμπει άμεσα σε επιβατικό μοντέλο. Τόσο ο πίνακας οργάνων όσο και το ταμπλό έχουν επανασχεδιαστεί ενώ στο πάνω μέρος της κεντρικής κονσόλας δεσπόζει η οθόνη αφής Toyota Touch με διαστάσεις 6,1 ιντσών που ελέγχει ένα εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων.
Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώνει μέχρι στιγμής η Toyota, το ανανεωμένο Hilux θα προσφέρεται πλέον με νέα επίπεδα εξοπλισμού που θα βασίζονται σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις. Η βασική εξ αυτών θα είναι η DLX και ακολουθούν η –νέα- DLX+, η SR και η SR+.
Φυσικά περιττεύει να προσθέσουμε πως το Hilux θα εξακολουθήσει να προσφέρεται σε εκδόσεις με τρεις διαφορετικούς τύπους καμπίνας, μετάδοση της κίνησης στους δύο ή τους τέσσερις τροχούς ενώ στον εξοπλισμό του θα περιλαμβάνονται τόσο μηχανικά όσο και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.
Αυτό όμως που έχει σημασία είναι πως ακόμα και οι βασικές 2WD εκδόσεις του Toyota Hilux από το 2012 θα προσφέρονται με τον 2,5λιτρο πετρελαιοκινητήρα D-4D που αποδίδει ισχύ 144 ίππων και μέγιστη ροπή 343 Nm από τις 2.000 σ.α.λ.
Το εν λόγω μηχανικό σύνολο (που είναι διαθέσιμο και στην χώρα μας ήδη), προσφέρει αυξημένη ισχύ κατά 24 ίππους σε σχέση με την έκδοση των 120 ίππων του D-4D κινητήρα ωστόσο η μέση κατανάλωση καυσίμου του είναι μειωμένη κατά 1,0λτ/100 χλμ. (στα 7,3 λτ./100χλμ.) ενώ και οι εκπομπές CO2 του έχουν μειωθεί κατά 26 g/km στα 193 g/km.
Φυσικά περιττεύει να τονίσουμε πως στην γκάμα του ανανεωμένου Toyota Hilux θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες και οι εκδόσεις με τον κινητήρα των 3,0 λτ. Ωστόσο όλοι τα μηχανικά σύνολα του ιαπωνικού Pick-Up υιοθετούν το ειδικό φίλτρο μικροσωματιδίων με αποτέλεσμα να καλύπτουν τις προδιαγραφές ρύπων της Euro 5.
Επιπρόσθετα όλες οι εκδόσεις 2WD του Hilux f/l θα εφοδιάζονται πλέον με το –πιο στιβαρό- πλαίσιο των εκδόσεων 4WD, γεγονός που πέραν της αυξημένης ακαμψίας, τους προσφέρει και την δυνατότητα έλξης μεγαλύτερων φορτίων (βάρους έως και 2,5t.) ενώ παράλληλα αυξάνεται και η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος, ευνοώντας σημαντικά τις εκτός δρόμου δυνατότητες κίνησης.
Τέλος αξίζει να προσθέσουμε πως ανεπιβεβαίωτες φήμες αναφέρουν πως η εντελώς νέα γενιά του Toyota Hilux αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2014.
MIKRA VANS LEASING
VW CRAFTER LEASEPRO