Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Ο ειδικός εξοπλισμός αναλύει τους κραδασμούς σε πραγματικό χρόνο και προσδιορίζει τις συνθήκες του οδοστρώματος (στεγνό, ημί-στεγνό, βρεγμένο, μισολιωμένο χιόνι, φρέσκο χιόνι, πατημένο χιόνι, πάγος).

Η Bridgestone…«διαβάζει» το δρόμο!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/10/2011

Η Bridgestone ανακοίνωσε την ανάπτυξη μιας νέας τεχνολογίας, η οποία παρέχει στον οδηγό πληροφορίες για την κατάσταση του οδοστρώματος σε πραγματικό χρόνο.

 
Η νέα τεχνολογία βασίζεται σε μια ιδέα που ονομάζεται Ανίχνευση Πληροφοριών από την επιφάνεια επαφής (CAIS). Η CAIS είναι ένας γενικός όρος μιας μελλοντικής τεχνολογίας, η οποία συλλέγει και αξιολογεί τις πληροφορίες για τις συνθήκες που επικρατούν στο οδόστρωμα. Ικανή να ανιχνεύει τα στιγμιαία δεδομένα των κραδασμών και να τα ψηφιοποιεί, χάρη σε εξοπλισμό ανάλυσης μέσα στο όχημα, η νέα τεχνολογία κατατάσσει την τρέχουσα κατάσταση της επιφάνειας του οδοστρώματος σε εφτά συνθήκες και μεταδίδει αυτή την πληροφόρηση κατευθείαν στον οδηγό μέσω μίας οθόνης εντός αυτοκινήτου.

Παρέχοντας άμεση πληροφόρηση για την επιφάνεια του οδοστρώματος, η νέα τεχνολογία επιτρέπει στον οδηγό να προετοιμαστεί καλύτερα για τις γρήγορες αλλαγές στις επικίνδυνες συνθήκες οδήγησης, όπως τον πάγο, το χιόνι και τη βροχή και επίσης του δίνει την ευκαιρία να ειδοποιήσει τους υπόλοιπους οδηγούς, που ταξιδεύουν μαζί του στον ίδιο δρόμο. Με αυτή την τεχνολογία αυξάνει το επίπεδο της ασφάλειας για τον οδηγό που είναι και το σημαντικότερο.