• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Το νέο Citroen DS5 πόζαρε κάτω από τα φτερά του Concorde στο αεροδρόμιο Le Bourget της Γαλλίας.

Φωτογράφιση με την πρώτη γενιά του DS στη δεκαετία του 70.

Η πρώτη γενιά του DS με το υπερηχητικό αεροσκάφος.

Το DS5 αποτελεί το πρώτο Citroën που χρησιμοποιεί την τεχνολογία HYbrid4.

Το συνολικό μήκος του μοντέλου είναι τα 4,53 μέτρα ενώ το πλάτος φτάνει τα 1,5 μέτρα.

Πολύ μοντέρνος ο σχεδιασμός στο εσωτερικό του DS5.

Tι κοινό μπορεί να έχουν το Concorde με το DS5;

Ημερομηνία δημοσίευσης: 28/12/2011

Το fan club της Citroen «C-Forum» δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών που δείχνουν το νέο μοντέλο DS5 μαζί με το αεροσκάφος Concorde, προς τιμήν της πρώτης γενιάς DS.

 
Το fan club της Citroen δημοσίευσε αρκετές νέες φωτογραφίες που δείχνουν το νέο μοντέλο της γαλλικής φίρμας DS5 μαζί με το επιβατικό υπερηχητικό αεροσκάφος Concorde. Το « C-Forum» είχε ως σκοπό να συνδέσει το παρελθόν με το παρόν, αφού η πρώτη φωτογράφιση δίπλα σε Concorde έγινε πρώτη φορά στη δεκαετία του 70, αλλά ο τότε πρωταγωνιστής ήταν η αγαπητή και ιδιαίτερη Citroen DS.

Αυτή τη φορά, το θέμα της φωτογράφισης όμως ήταν το νέο μοντέλο DS5, που πόζαρε κάτω από τα φτερά του Concorde στο αεροδρόμιο Le Bourget στη Γαλλία και οι εξαιρετικές φωτογραφίες οφείλονται στον γνωστό Laurent Nivalle.

Το Citroen DS5 έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση της Σαγκάης τον περασμένο Απρίλιο και βασίζεται επάνω στην πλατφόρμα του Peugeot 3008/5008. Αξίζει να σημειωθεί ότι το DS5 είναι το πρώτο Citroën που χρησιμοποιεί την τεχνολογία HYbrid4, ένα υβριδικό σύστημα που συνδυάζει τις επιδόσεις του πετρελαιοκινητήρα HDi, με την αποτελεσματικότητα του ηλεκτροκινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι ένα σύνολο απόδοσης 200 ίππων, τετρακίνηση, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης, υψηλές επιδόσεις και εκπομπές CO2 μόλις 99 γρ./χιλιόμετρο.

Τέλος, το DS5 θα βρίσκεται στην αγορά της Αγγλίας το Μάρτιο του 2012.

Tags: CITROEN