Νέο Twingo - Mίνι αλλά με τεράστιο μέλλον
Διαβάστηκε από 23735 αναγνώστες Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/3/2012
Θα το δούμε το 2014

Στις 7 Απριλίου του 2010 στις Βρυξέλλες, οι εκπρόσωποι της γερμανικής Daimler AG (μητρική εταιρεία των Mercedes και Smart) και του ομίλου Renault-Nissan ανακοίνωσαν πως προχωρούν σε ευρεία στρατηγική συνεργασία, με φόντο τη στενή ανταλλαγή τεχνολογιών και εφαρμογών για μελλοντικά τους μοντέλα. Οι δύο πλευρές δεν έκρυψαν πως μεγάλο κομμάτι αυτής της συμφωνίας αφορά στην από κοινού εξέλιξη και χρήση νέων μηχανικών συνόλων και επιμέρους στοιχείων για μελλοντικά μίνι μοντέλα Renault (Twingo) και smart (Fortwo). Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει πως η Daimler αποκτά το 3,1% των Renault-Nissan και το αντίστροφο.

Η κίνηση πίσω, όπως στο Smart Το νέο 2θέσιο Renault μίνι (το πιο πιθανό είναι ότι πρόκειται για το νέο Twingo), λοιπόν, θα βασιστεί σε πλατφόρμα που θα χρησιμοποιηθεί και στο επόμενο smart fortwo, αλλά και στο μελλοντικό 4θέσιο Smart. Το βασικό χαρακτηριστικό αυτής είναι πως η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, όπως δηλαδή συμβαίνει και στο σημερινό Smart. Σε ό,τι αφορά στα μηχανικά σύνολα, έχει γίνει γνωστό πως η Renault ετοιμάζει μια νέα σειρά 3κύλινδρων και 4κύλινδρων συνόλων βενζίνης και πετρελαίου που θα περάσουν, στο πλαίσιο της συμφωνίας, και στη γκάμα των Mercedes και Smart, με συγκεκριμένες τροποποιήσεις. Με μία πρώτη εκτίμηση, πάντως, η γκάμα του νέου αυτοκινήτου πόλης της Renault δε θα στερηθεί τις υπηρεσίες του σημερινού 1,2 τούρμπο κινητήρα των 100 ίππων. Εναλλακτικά, αναμένουμε μοτέρ βενζίνης, ατμοσφαιρικά και τούρμπο, άνω των 60 ίππων, όλα με οικολογικό προφίλ. Από την πλευρά της, η Mercedes αναμένεται να συνδράμει στο "χτίσιμο" του πλαισίου του νέου μοντέλου, επιτρέποντας στη Renault να χρησιμοποιήσει τη δική της πισωκίνητη πλατφόρμα στην οποία αναφερθήκαμε.

Και ηλεκτρικό
Τα πρωτότυπα Τwizy και ZOE είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά και ανήκουν σε μία νέα γενιά οικολογικών μοντέλων, που εξελίσσει η Renault. Εκτός απρόοπτου, θα επηρεάσουν πολύ το επόμενο Twingo, κυρίως από τεχνολογικής άποψης. Άλλωστε, είναι σχεδόν δεδομένο ότι το 2013 -ή και λίγο αργότερα- το μίνι της Renault θα αποκτήσει και αποκλειστικά ηλεκτρική έκδοση. Η κατασκευή του νέου 2θέσιου μίνι θα γίνεται στο εργοστάσιο της Renault στην περιοχή Novo Mesto, στη Σλοβενία. Εκεί θα παράγεται, κατά πάσα πιθανότητα και το 4θέσιο Smart. Όλα αυτα βέβαια από το 2013 και μετά.
» ΕΙΣΑΓΩΓΗ
» Captur Crossover - Eπένδυση σε νέα μονοπάτια
» Nέο Clio - Έρχεται πιο ώριμο από ποτέ
» Νέο Twingo - Mίνι αλλά με τεράστιο μέλλον
» R-Space Concept – Νέο MPV με προχωρημένο design
» DeZir - Το μέλλον των κουπέ
»Σχολιάστε την είδηση

Tags: RENAULT,

περισσότερα νέα & άρθρα »
RENAULT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Renault: Οι πωλήσεις της πέφτουν ενώ η αγορά εταιρικών... ανεβαίνει!

Στην Ελλάδα το ανανεωμένο και πιο ακριβό Renault Captur (τιμές)

Η Renault σε 5 χρόνια ακρίβυνε τα μοντέλα της ως και 9.000 ευρώ

Δοκιμή: Ανανεωμένο υβριδικό Renault Clio E-TECH με 145 PS

Χωρίς diesel και με LPG που δεν πουλάει, τι θα κάνει στην Ελλάδα η Renault;

Πρεμιέρα για το Plug-in υβριδικό Renault Rafale με 300 ίππους

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτή είναι η τελευταία Jaguar F-Type!

Ντεμπούτο για το εξαθέσιο Nio EL8 με 652 άλογα

Πρεμιέρα για τις ανανεωμένες BMW Σειρά 2 Coupe και Μ2

Το Opel Mokka έγινε ήπια υβριδικό με 136 ίππους