Πείραμα με 3.000 οχήματα συνδεδεμένα με... WiFi.

Ασύρματη «συνεννόηση» 3.000 οχημάτων

Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/8/2012

Το μεγαλύτερο πείραμα μέχρι στιγμής με 3.000 οχήματα που θα συνδέονται ασύρματα, ώστε να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα των συνδέσεων in real life πραγματοποιείται στις Η.Π.Α.

 
Το μεγαλύτερο πείραμα ξεκίνησε στις ΗΠΑ, όπου μια νέα τεχνολογία εφαρμόστηκε πάνω σε 3.000 οχήματα, με στόχο τη μείωση τροχαίων ατυχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, η τεχνολογία V2V επιτρέπει την ασύρματη επικοινωνία μεταξύ των αυτοκινήτων και μοτοσικλετών , με αποτέλεσμα να ειδοποιεί το όχημα των οδηγό σε περίπτωση που η πορεία τους «διασταυρώνεται».

Το σύστημα vehicle to vehicle communication (V2V), όπως ονομάζεται η νέα τεχνολογία, επιτρέπει στα οχήματα να ανταλλάσουν συνεχώς μια πληροφορίες όπως η θέση που βρίσκονται, την κατεύθυνση και την ταχύτητά τους. Η ανταλλαγή των πληροφοριών γίνονται 10 φορές το δευτερόλεπτο και φτάνει σε οχήματα απόστασης 300 μέτρων. Σε περίπτωση που ο υπολογιστής που επεξεργάζεται τα δεδομένα διαπιστώσει κίνδυνο ειδοποιεί τον οδηγό, ο οποίος μπορεί να επέμβει οποιαδήποτε στιγμή αυτός επιθυμεί.

Το σύστημα V2V αναπτύχθηκε από αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η GM, η Daimler και η BMW