Όσο αυξάνονται οι σχέσεις των κιβωτίων, τόσο θα περιορίζεται η κατανάλωση.

Όσο αυξάνονται οι σχέσεις των κιβωτίων, τόσο θα περιορίζεται η κατανάλωση.

Κιβώτια 10 σχέσεων από Ford-GM

(2/10/2012)

Όπως φαίνεται, τα οκτατάχυτα κιβώτια είναι πλέον «λίγα» για τις premium προτάσεις των Ford και GM, που σκοπεύουν να συνεργαστούν με στόχο την εξέλιξη ακόμα πιο πολυτάχυτων κιβωτίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο αμερικάνοι κολοσσοί ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μία από κοινού εξέλιξη μίας νέας σειράς πολυτάχυτων κιβωτίων. Ήδη στα πλαίσια έρευνας και εξέλιξης τόσο η Ford, όσο και η GM σχεδιάζουν κιβώτια οκτώ, εννέα και δέκα ταχυτήτων, με μία συμφωνία μεταξύ τους να επισπεύδει το χρόνο εξέλιξης, περιορίζοντας σημαντικά το κόστος.  
Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι Ford και GM συνεργάζονται επάνω σε συστήματα μετάδοσης κίνησης. Και πριν από μία δεκαετία είχαν συνεργαστεί επάνω σε ένα εξατάχυτο, αυτόματο κιβώτιο για προσθιοκίνητα μοντέλα, κατασκευάζοντας για τη Ford το 67F και για τη GM το 6T70.
Κιβώτια με πολλές σχέσεις εξασφαλίζουν μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου, καθώς επιτρέπουν στον κινητήρα να λειτουργεί στο βέλτιστο φάσμα στροφών. Ήδη η Hyundai έχει ανακοινώσει ότι θα προσφέρει 10τάχυτο κιβώτιο από το 2014 στα premium μοντέλα της, ενώ η ZF λανσάρισε το δικό της κιβώτιο εννέα σχέσεων πέρυσι. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center