Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Στο χρόνο που απαιτεί ένα μόνο κλείσιμο των ματιών, το Active City Stop σαρώνει το δρόμο μπροστά από το όχημα 15 φορές.

Ford Active City Stop

2.663 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/11/2012

Ένα νέο ένα σύστημα αποφυγής συγκρούσεων με χαμηλή ταχύτητα, εγκαινιάζεται στο ανανεωμένο Fiesta, το οποίο επεμβαίνει αυτόματα στα φρένα, βελτιώνοντας έτσι την ενεργητική ασφάλεια του αυτοκινήτου.

 
Το Active City Stop χρησιμοποιεί ένα προηγμένο αισθητήρα ανίχνευσης αντικειμένων και απόστασης που σαρώνει το δρόμο μπροστά 50 φορές το δευτερόλεπτο – δύο φορές παραπάνω από την ταχύτητα λήψης καρέ στη βιομηχανία του κινηματογράφου – για την αποφυγή συγκρούσεων με ταχύτητες μέχρι 15 χλμ./ώρα και μείωση της σφοδρότητάς τους με ταχύτητες μέχρι 30 χλμ./ώρα.

«Στις αστικές περιοχές σημειώνονται συχνά συγκρούσεις με χαμηλές ταχύτητες, επειδή οι οδηγοί συχνά αφαιρούνται και δεν βλέπουν ότι το προπορευόμενο όχημα έχει σταματήσει» δήλωσε ο Florian Schweter, μηχανικός εξέλιξης του Active City Stop του νέου Fiesta στη Ford Ευρώπης. « Η μεγάλη κυκλοφορία και επομένως η αργή κυκλοφοριακή ροή σε συνδυασμό με την διάσπαση της προσοχής και τα συχνά σταμάτα/ξεκίνα κάνουν το Active City Stop να μοιάζει σαν ‘έξτρα’ μάτι στο δρόμο».

Κάθε χρόνο πάνω από μισό εκατομμύρια άτομα τραυματίζονται σε τροχαία ατυχήματα μόνο στη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία.  Από αυτούς σχεδόν ο ένας στους οκτώ τραυματίζονται σε οπίσθιες συγκρούσεις, δηλαδή το είδος των ατυχημάτων για τα οποία το Active City Stop μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις ή να αποτρέψει εντελώς.

Το Active City Stop παρακολουθεί συνεχώς την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, υπολογίζει τον κίνδυνο πρόσκρουσης σε σταματημένο ή αργά κινούμενο αντικείμενο και προ-φορτίζει το σύστημα πέδησης του νέου Fiesta για μέγιστη απόκριση των φρένων. Αν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, είτε φρενάροντας ή με ελιγμό αποφυγής, το σύστημα ασκεί ταυτόχρονα πίεση πέδησης, μειώνει τη ροπή του κινητήρα και ενεργοποιεί τα πίσω αλάρμ.

Το Active City Stop, το οποίο λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στο νέο Focus και περισσότεροι από 70.000 Ευρωπαίοι πελάτες το έχουν παραγγείλει μέχρι τώρα, διατίθεται ήδη με τα C-MAX, Grand C-MAX και το νέο B-MAX. Το 2011 βραβεύτηκε με μία διάκριση Euro NCAP Advanced στο Focus.

«Το Active City Stop έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πρόσθετη προστασία στους οδηγούς των οχημάτων Ford και τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου» δήλωσε ο Schweter. «Η αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων σηματοδοτεί μία ύστατη προσπάθεια και το σύστημα είναι σχεδιασμένο ώστε να ελαχιστοποιείται το ενδεχόμενο ακατάλληλης παρέμβασής του. Ελπίζουμε οι πελάτες μας να μην το χρειαστούν ποτέ αλλά πιστεύουμε ότι χαρίζει στους οδηγούς των πόλεων πρόσθετη ξεγνοιασιά εάν γνωρίζουν ότι υπάρχει».  

Tags: FORD