2 Kia κοστίζουν σχεδόν όσο ένα Suzuki σε συντήρηση
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

2 Kia κοστίζουν σχεδόν όσο ένα Suzuki σε συντήρηση

13.567 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2023)

- Η Kia αύξησε το μερίδιό της κατά 50%, η Suzuki είδε πτώση που ξεπερνάει το 35%
- 300 ευρώ πιο ακριβό το service της Suzuki
- 1.000 ευρώ πιο ακριβά τα ανταλλακτικά της Suzuki
- 2 χρόνια παραπάνω εγγύηση η Kia, συνολικό σκορ 3 - 0 -

Η Kia αύξησε το μερίδιό της κατά 50%, η Suzuki είδε πτώση που ξεπερνάει το 35%

Kia και Suzuki είναι δύο ανταγωνιστικές φίρμες στην ελληνική αγορά, με αντίθετες πορείες όμως. Η Kia διαρκώς ανεβαίνει σε πωλήσεις και προτίμηση τα τελευταία χρόνια, ενώ η Suzuki πέφτει. Πριν 5 χρόνια η Suzuki είχε μερίδιο 5,7% σε πωλήσεις και η Kia 2,8%. Από τότε η Kia αύξησε το μερίδιό της κατά 50%, την ώρα που η Suzuki είδε πτώση που ξεπερνάει το 35%.  

Η σταθερή άνοδος της Kia προφανώς και έχει εξήγηση. Είναι μα εταιρεία με καλά αυτοκίνητα, σωστή τιμολόγηση και ξέρει να κρατά τον κάτοχο ικανοποιημένο, με τις after sales υπηρεσίες, έχοντας μάλιστα μια από τις κορυφαίες εγγυήσεις της αγοράς, οι οποίες ως γνωστών λειτουργούν ως μοχλός στις πωλήσεις. Από την άλλη η Suzuki έχει τσουχτερές τιμές στο service κάτι που σίγουρα κάνει αρκετούς κατόχους unhappy.

Το κόστος μετά την αγορά είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το αυτοκίνητο. Δεν αρκεί να είναι μόνο καλό, πρέπει να έχεις και τη σωστή αντιμετώπιση και μετά την αγορά. Γι αυτό το λόγο, εδώ στο Autotriti κάναμε μεγάλη έρευνα συγκεντρώνοντας όλες τις τιμές service των πιο δημοφιλών μοντέλων.
 

300 ευρώ πιο ακριβό το service της Suzuki

Στα B-SUV λοιπόν, η Kia προσφέρει το Stonic και η πρόταση της Suzuki είναι το Vitara. Σχετικά με το ποιο είναι καλύτερο αυτοκίνητο μπορείτε να διαβάσετε την συγκριτική δοκιμή τους. Εδώ λοιπόν θα δούμε τα κόστη μετά την αγορά, όπως πρόσφατα διαβάσατε την αντίστοιχη σύγκριση της Opel με την VW.    

Στο δια ταύτα λοιπόν, για την πρώτη 5ετία το service του Stonic θα σας κοστίσει 930 ευρώ. To Vitara από την άλλη θα σας κοστίσει 1.260 ευρώ, 330 ευρώ περισσότερα ή αν θέλετε διαφορετικά σχεδόν 30% ακριβότερα. Μάλιστα για να το δούμε και σε σχέση με τα υπόλοιπα μοντέλα της κατηγόριας, το Kia Stonic είναι 7% φθηνότερο από το μέσο όρο της κατηγορίας, ενώ το Suzuki Vitara 21% ακριβότερο.
 

1.000 ευρώ πιο ακριβά τα ανταλλακτικά της Suzuki

Πέρα από το κόστος των προγραμματισμένων service, συλλέξαμε το κόστος βασικών ανταλλακτικών, αυτών που είναι πιο πιθανόν να αλλάξετε μέσα στην πενταετία. Αναλυτικότερα συγκεντρώσαμε τις τιμές από τα τακάκια και τις δισκόπλακες, το σύστημα δίσκο/πλατό και την μπαταρία.

Εδώ λοιπόν η διαφορά είναι πραγματικά ακραία! Τα παραπάνω ανταλλακτικά για το Stonic κοστίζουν 748 ευρώ, υπολογίζοντας μαζί το Φ.Π.Α, καθώς και την εργασία. Αντίστοιχα τα ίδια ανταλλακτικά στη Suzuki κοστίζουν 1.705 ευρώ. Ακόμα και εμείς στη σύνταξη του AutoΤρίτη, δυσκολευτήκαμε να το πιστέψουμε.
 

2 χρόνια παραπάνω εγγύηση η Kia, συνολικό σκορ 3 - 0

Κερασάκι στην τούρτα στον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι δύο εταιρείες είναι η εγγύηση που προσφέρουν στα νέα τους μοντέλα. Η Kia λοιπόν προσφέρει εγγύηση για 7 χρόνια η 150.000 χλμ., η Suzuki 5 χρόνια ή 100.000 χλμ. 3 στα 3 λοιπόν η Kia και ας κάνουμε μια σούμα.

Κόστος service 5ετίας & βασικών ανταλλακτικών Kia: 1.678 με 7 χρόνια εγγύηση              
Κόστος service 5ετίας & βασικών ανταλλακτικών
Suzuki: 2.965 με 5 χρόνια εγγύηση   
  
 

Mercedes
moto