Το Hyundai i20 N θα «ντυθεί» με ένα πλήρες body kit, ώστε να αποτελεί κάτι σαν την έκδοση δρόμου του i20 WRC (φωτό).

Το νέο Hyundai i20 που έκανε ντεμπούτο στο Παρίσι, θα είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα αποκτήσει σπορ έκδοση «Ν»

Ακόμα δεν έχει καταστεί σαφές αν το i20 N θα στηρίζεται στην 5θυρη έκδοση ή στην 3θυρη i20 Coupe εκδοχή του (φωτό), η οποία αναμένεται να λανσαριστεί τους προσεχείς μήνες.

Το Hyundai i20 Ν θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το 1.600άρι turbo μοτέρ του Ομίλου που τοποθετείται στα Hyundai Veloster Turbo (φωτό) και Kia Pro_ceed GT, με την ισχύ του να αναμένεται να ανέβει στους 250 ίππους.

250 ίπποι για το Hyundai i20 Ν

5.719 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 7/10/2014

Το νέο Hyundai i20 θα είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα αποκτήσει σπορ έκδοση «Ν», φέροντας 1.600άρι turbo μοτέρ 250 ίππων, αλλά και body kit, ώστε το i20 N να αποτελέσει την έκδοση δρόμου του i20 WRC.

 
Ο επικεφαλής του τμήματος κινητήρων της Hyundai Motor Europe, κος Jürgen Grimm, 10 μήνες μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας των εκδόσεων υψηλών επιδόσεων «Ν» της φίρμας, δήλωσε στο Παρίσι πως η στιγμή είναι σωστή για την παρουσίαση ενός «σκληροπυρηνικού» i20. Χαρακτηριστικά, ο κος Grimm είπε: «Σκεφτόμαστε να δημιουργήσουμε το i20 Ν, κάτι σαν ρέπλικα του WRC οχήματος, χρησιμοποιώντας το μοτέρ 1.6 turbo με απόδοση 250 ίππων ή κάτι τέτοιο.».

Το μεγαλοστέλεχος της εταιρείας ανέφερε πως το Hyundai i20 Ν θα μπορούσε να χρησιμοποιεί το υπερτροφοδοτούμενο 1.600άρι μοτέρ του Ομίλου που τοποθετείται στα Hyundai Veloster Turbo και Kia Pro_ceed GT. Στα τελευταία, αποδίδει 204 ίππους, αλλά στο «καυτό» i20 αναμένεται να αναβαθμιστεί, έχοντας ισχύ περίπου 250 ίππων.

Αναβαθμίσεις, όμως, θα δεχθεί και αυτό καθεαυτό το Hyundai i20, καθώς θα ενισχυθεί το σασί του, θα τοποθετηθούν μεγαλύτερα φρένα, τροχοί και ελαστικά, ενώ η ανάρτησή του θα αποκτήσει σπορ ρύθμιση. Επιπλέον, θα «ντυθεί» με ένα πλήρες body kit, ώστε το i20 N να αποτελεί κάτι σαν την έκδοση δρόμου του i20 WRC.

Το Hyundai i20 N φιλοδοξεί να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το VW Polo R WRC, ενώ ακόμα δεν έχει καταστεί σαφές αν θα στηρίζεται στην 5θυρη έκδοση ή στην 3θυρη i20 Coupe εκδοχή του, η οποία αναμένεται να λανσαριστεί τους προσεχείς μήνες.