• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέτουμε αντιμέτωπα τρία μικρά που δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας λόγω των χαμηλών τους ρύπων. Ο λόγος για τα Citroen C3, Renault Clio και Peugeot 208. Ποιο κερδίζει τελικά τον γαλλικό... εμφύλιο;

3 μικρά που βγάζουν γλώσσα στα τέλη

77.110 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/5/2018

Συγκρίνουμε τα 208, C3 και Clio που δεν πληρώνουν τέλη. Διαβάστε τώρα γιατί το 208 έχει τις καλύτερες επιδόσεις, πόσο καίει το πιο οικονομικό Clio και τι είναι αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστή τη σχεδίαση του C3.

CITROEN: Citroen C3 Aircross με 17.500€ & 5 χρόνια εγγύηση

208, C3, Clio: Τρία μικρά που δεν πληρώνουν τέλη

Η ιδιοκτησία ενός αυτοκινήτου, πέρα από το κόστος χρήσης απαιτεί και κάποια πάγια ετήσια έξοδα. Ένα από αυτά είναι και τα Τέλη Κυκλοφορίας. Ωστόσο στην αγορά υπάρχουν μοντέλα που απαλλάσσονται από αυτό το τέλος, χάρη στις αρκετά μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) που διαθέτουν. Να θυμίσουμε πως μηδενικά τέλη αντιστοιχούν σε όσα οχήματα εκπέμπουν κάτω από 90 γρ. CO2/χλμ. 

Τρία από τα πιο εμπορικά μοντέλα, βάσει αριθμού πωλήσεων, που πληρούν την προϋπόθεση των μηδενικών τελών, είναι το νέο Citroen C3 στην έκδοση 1,6 BlueHDi 75 PS, το Peugeot 208 1,6 BlueHDi απόδοσης 100 ίππων, καθώς και το Renault Clio 1,5 dCi 90 PS, όλα εκπρόσωποι της γαλλικής σχολής.
 
Σχεδίαση: Ο νέος είναι ωραίος 
 
Και τα τρία μοντέλα του θέματος είναι από τα πιο καλοσχεδιασμένα μικρά μοντέλα, ωστόσο το νέο C3 είναι αυτό που θα τραβήξει τα βλέμματα περισσότερo, χάρη στην πρωτοποριακή σχεδίασή του που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα στάνταρ. Κυρίαρχα στοιχεία της εμφάνισής του αποτελούν ο ογκώδης προφυλαχτήρας με τα ενσωματωμένα στενά LED φώτα ημέρας, καθώς και τα προαιρετικά προστατευτικά Airbumps στα πλαϊνά του αμαξώματος. 

Το Peugeot 208 από την άλλη συνδυάζει το κομψό στυλ με το δυναμισμό δείχνοντας το πιο σπορ από τα τρία μοντέλα. Μετά την τελευταία ανανέωσή του, τα στοιχεία που ξεχωρίζουν στην σχεδίασή του, είναι το μυώδες καπό που κατεβαίνει προς τα εμπρός, τα LED φανάρια και η μεγάλη μάσκα με το περίγραμμα από χρώμιο.

Τέλος το ανανεωμένο Clio δείχνει πιο μεγαλόσωμο και δυναμικό με τα βλέμματα να πέφτουν στη μεγάλη γρίλια του ανασχεδιασμένου προφυλαχτήρα, όπως και στη γρίλια της μάσκας. Γενικότερα η σχεδίαση του Clio είναι δυναμική και ιδιαίτερα σύγχρονη αποτελώντας ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ