5 Μαΐου: Η πιο ακριβή βενζίνη όλων των εποχών στην Ελλάδα!

5 Μαΐου: Η πιο ακριβή βενζίνη όλων των εποχών στην Ελλάδα!

3.653 Επισκέψεις στο άρθρο (5/5/2022)

Η τιμή της βενζίνης σκαρφάλωσε στα 2,127 ευρώ το λίτρο, σύμφωνα με το παρατηρητήριο τιμών του υπουργείου, και ανέβηκε για πρώτη φορά στα χρονικά σε τόσο υψηλή τιμή.

Ρεκόρ στην τιμή της βενζίνης

Συνεχίζεται το ράλι ανόδου στις τιμές των υγρών καυσίμων με τη βενζίνη να είναι ο -αρνητικός- πρωταγωνιστής της επικαιρότητας. Σήμερα, 5 Μαΐου, το δελτίο επισκόπησης τιμών καυσίμων που δημοσιεύει το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης έδειξε πως η μέση τιμή λιανικής πώλησης της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων για χθες, Τετάρτη 4 Μαΐου, ορίστηκε στα 2,127 ευρώ/λίτρο, που είναι και το υψηλότερο αντίτιμο που έχουμε συναντήσει μέχρι σήμερα στην αγορά. Μάλιστα αν κοιτάξει κάποιος κατά τόπους στην Ελλάδα θα δει την 95άρα βενζίνη να φτάνει ακόμα και τα 2,55 ευρώ ανά λίτρο, κάτι που ισχύει για την Πάτμο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αγγίζει τα 2,8 ευρώ το λίτρο η 100άρα (σαν να μπαίνεις Αττική Οδό)

«Φωτιά» η τιμή και της 100άρας αμόλυβδης με το μέσο όρο να τοποθετείται στα 2,285 ευρώ το λίτρο, καταγράφοντας και αυτή νέο δυσάρεστο ρεκόρ. Σε νησιωτικές περιοχές η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης 100 οκτανίων πλησιάζει κονστά στα 2,8 ευρώ το λίτρο, κάνοντας τροματική ακόμα και τη σκέψη του ανεφοδιασμού. Αντίστοιχα υψηλό το κόστος και για το diesel κίνησης που για κάθε λίτρο χρειάζονται 1,885 ευρώ κατά μέσο όρο στην ελληνική επικράτεια.

Αυξήθηκε η τιμή του βαρελιού Brent

Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως το μέλλον προμηνύεται ακόμα δυσκολότερο, αφού μετά την αναγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι θα προχωρήσει σε σταδιακό εμπάργκο του ρωσικού πετρελαίου, η τιμή του βαρελιού Brent αυξήθηκε κατά 4,92% κι έκλεισε στα 110,14 δολάρια το βαρέλι, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυόμισι εβδομάδων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO PROACE
NISSAN