Πρωτοποριακό GPS από τη Nissan

Πρωτοποριακό GPS από τη Nissan

(23/7/2009)

H ιαπωνική εταιρεία εξέλιξε και θα διαθέσει στα αυτοκίνητα της ένα πολύ εξελιγμένο σύστημα GPS που θα προειδοποιεί τον οδηγό για διάφορους κινδύνους. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι επίσης ότι θα υπολογίζει τα πάντα πολύ πιο γρήγορα από τις προηγούμενες γενιές των GPS της εταιρείας.

Οι νέες λειτουργίες περιέχονται στο πρόγραμμα ITS (Intelligent Transportation System) της Nissan, και περιλαμβάνουν ειδοποίηση σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας σε διασταυρώσεις, σε περιοχές όπου υπάρχουν όρια ταχύτητας (όπως σχολεία κ.λ.π.), και ραντάρ εντοπισμού της ταχύτητας του οχήματος. Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι ότι το σύστημα κατά κάποιο τρόπο ελέγχει το όχημα μέσω του γκαζιού και του κινητήρα. Έτσι μπορεί για παράδειγμα να μειώσει την ταχύτητα του αυτοκινήτου αν ο οδηγός προσεγγίζει μια στροφή ή ένα σταθμό διοδίων με μεγάλη ταχύτητα!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Οι δοκιμές του εξελιγμένου συστήματος ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια, όταν η ιαπωνική εταιρεία ήθελε να πειραματιστεί με νέους τρόπους για τη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, μέσω «συνεννόησης» μεταξύ των οχημάτων. Το σύστημα ITS της Nissan ειδοποιείται από την αστυνομία αλλά και άλλους φορείς στην Ιαπωνία που παρακολουθούν τις κυκλοφοριακές συνθήκες και εν συνεχεία ενημερώνει όλους τους οδηγούς που είναι συνδεδεμένοι. Είναι άγνωστο αν θα το δούμε στην Ευρώπη, ενώ αρχικά θα τοποθετηθεί στο μοντέλο πολυτελείας Fuga που θα κυκλοφορήσει στην Ιαπωνική αγορά στο τέλος του χρόνου.
Toyota
moto