Το εντυπωσιακό Τ.25 είναι τριθέσιο με μήκος μόλις 2,4 μέτρα
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το εντυπωσιακό Τ.25 είναι τριθέσιο με μήκος μόλις 2,4 μέτρα

Επίσημα το Τ.25 του Gordon Murray

(30/6/2010)

Τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ηλεκτρικής έκδοσης του μικρού αυτοκινήτου που ετοιμάζει ο Gordon Murray. Τώρα ο διάσημος σχεδιαστής έκανε τα αποκαλυπτήρια της έκδοσης του μικρού μοντέλου, με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Οξφόρδη της Μεγάλης Βρετανίας.

Όπως είδαμε και τον προηγούμενο μήνα, το νέο μικρό αυτοκίνητο πόλης που σχεδίασε και εξέλιξε ο Gordon Murray είναι αν μη τι άλλο, πρωτοποριακό. Στην έκδοση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης που μόλις παρουσιάστηκε το μικρό T.25 διατηρεί τη διάταξη των τριών θέσεων, (με τον οδηγό στη μέση) και έχει διαστάσεις της τάξης των 2,4x1,3x1,6 μέτρων για ΜxΠxΥ. Ο αλουμινένιος τρικύλινδρος κινητήρας εσωτερικής καύσης έχει χωρητικότητα 660 κ.εκ. και απόδοση 51 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και 57 Nm ροπής στις 4.000 σ.α.λ., ενώ συνδυάζεται με ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων. Το συνολικό του βάρος είναι τα μόλις 575 κιλά, ενώ η διάμετρος στροφής του υπολογίζεται σε μόλις 6 μέτρα.

Πολύ διαφορετικό από τα οχήματα πόλης που γνωρίζουμε, αφού σχεδόν το μισό αμάξωμα ανοίγει προς τα πάνω για την είσοδο/έξοδο των επιβατών!

Πολύ διαφορετικό από τα οχήματα πόλης που γνωρίζουμε, αφού σχεδόν το μισό αμάξωμα ανοίγει προς τα πάνω για την είσοδο/έξοδο των επιβατών!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ανάλογα με τη διάταξη των τριών θέσεων του εσωτερικού, η χωρητικότητα για τις αποσκευές ξεκινά από τα 160 λίτρα, και επεκτείνεται έως τα 720 λίτρα. Τέλος, οι επιδόσεις του είναι τα 16,2 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. και 145 χ.α.ω. τελικής ταχύτητας (ηλεκτρονικά περιορισμένη), ενώ η μέση κατανάλωση του είναι τα 3,83 λίτρα/100 χιλιόμετρα με τους ρύπους CO2 να φτάνουν τα 86 γρ./χιλιόμετρο. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Gordon Murray έχει χρησιμοποιήσει πολύ προηγμένη αεροδυναμική για το T.25 (πάντα για τα μέτρα της κατηγορίας), καθώς και ότι τα περισσότερα από τα μέρη του αυτοκινήτου είναι ανακυκλώσιμα.
SPRING CHECK MERCEDES
KIA