Ο χρόνος που χρειάζεται πλέον το GT-R για τα 0-100 χ.α.ω. έπεσε στα μόλις 3,0 δλ.!

Η φωτογραφία που δημοσιεύει η Nissan με τη σχετική μέτρηση του μοντέλου

Nissan GT-R: μόλις 3 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω.!

Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/12/2010

Τα χρονόμετρα μίλησαν! Στην ανανεωμένη του έκδοση, το υπερόπλο της Nissan κατάφερε τον εξωπραγματικό χρόνο των μόλις 3 δευτερολέπτων για τη γνωστή επιτάχυνση από 0 έως τα πρώτα 100 χ.α.ω. Η δοκιμή διεξάγη επί ιαπωνικού εδάφους, με βασικό επίπεδο εξοπλισμού και ελαστικά!

 
Το πολυπόθητο Nissan GT-R έρχεται για άλλη μια φορά να επιβεβαιώσει ότι είναι «φονέας γιγάντων». Το μοντέλο που ανανεώθηκε πριν δύο μήνες με πολλές αλλαγές αλλά πιο σημαντική αυτή της αύξησης της ιπποδύναμης, κατάφερε να μειώσει το χρόνο που χρειαζόταν για τα 0-100 χ.α.ω. Έτσι το ιαπωνικό super-car χρειάζεται πλέον μόλις 3,0 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. όπως αναφέρει η Nissan στο σχετικό δελτίο τύπου, ενώ μάλιστα δίνει στη δημοσιότητα και τη φωτογραφία με τον πίνακα των στοιχείων που προκύπτει από τη μέτρηση του μοντέλου. Αυτή έγινε στην πίστα Sendai Hi-land Race Way, με τη θερμοκρασία μεταξύ 14.9 και 18.6 βαθμών κελσίου και με το GT-R να χρησιμοποιεί ελαστικά παραγωγής και να είναι στη βασική του έκδοση (χωρίς επιπλέον εξοπλισμό). Αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά τις τελευταίες βελτιώσεις που υπέστη ο διτούρμπινος V6 κινητήρας των 3,8 λίτρων, αποδίδει 530 άλογα στις 6.400 σ.α.λ. και 612 Nm ροπής από τις 3.200 σ.α.λ.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι τον Ιούλιο του 2009 το GT-R καταγράφτηκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness ως το πιο γρήγορο τετραθέσιο του πλανήτη, σημειώνοντας 3,5 δλ. για τα 0-100 χ.α.ω. έναντι της εργοστασιακής τιμής των 3,8 δλ. ¶ρα το ρεκόρ παραμένει…;

Tags: NISSAN GT-R