Seat in the sun

Seat in the sun

(25/1/2011)

Με το έργο αυτό η Seat θα αποκτήσει την μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση σε ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία με δύο μονάδες, εξοπλισμένες με περισσότερα από 20.000 φωτοβολταϊκά πάνελς και παραγωγή 4 MW δύναμης και ετήσια μείωση 2.800 τόνων CO2.

Μέσα στο γενικότερο πλαίσιο δέσμευσης της SEAT για την προστασία του περιβάλλοντος, η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία έφερε εις πέρας με επιτυχία την πρώτη φάση του έργου SEAT IN THE SUN, με τη δημιουργία δύο φωτοβολταϊκών σταθμών που παράγουν συνολικά 6 εκατομμυρίων kWh καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας. Κατά το πρώτο έτος πλήρους λειτουργίας, θα παραχθεί πολύ περισσότερη ενέργεια από ό,τι καταναλώνουν για το Χριστουγεννιάτικο εορταστικό φωτισμό οι πόλεις της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης μαζί. Περισσότερα από 20.000 ηλιακά πάνελ, τα οποία καλύπτουν μια συνολική επιφάνεια 135.000 τ.μ. και είναι τοποθετημένα στις στέγες του εργοστασίου και στους χώρους προσωρινής φύλαξης των αυτοκινήτων, θα καλύψουν μια εν δυνάμει παραγωγή 4 mW κατά την αρχική φάση του έργου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »



Η εφαρμογή αυτού του σχεδίου θα επιτρέψει στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell να συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς και στη μείωση εκπομπών CO2 κατά 2.800 τόνους ετησίως – επίτευξη που ισοδυναμεί με ευεργετική περιβαλλοντική επίδραση από περισσότερα από χίλια εκτάρια δάσους.

Το έργο “SEAT IN THE SUN” έχει εφαρμοστεί από κοινού με την Gestamp Solar, με σκοπό τη παραγωγή μεγάλης κλίμακας καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας σε τοπικό επίπεδο για εσωτερική κατανάλωση. Επιπλέον, οι εγκαταστάσεις στους χώρους προσωρινής φύλαξης των οχημάτων έχουν διττό ρόλο – να παράξουν καθαρή ενέργεια και να προστατεύσουν παράλληλα τα έτοιμα οχήματα από τις καιρικές συνθήκες. Κατά την υλοποίηση της πρώτης φάσης του έργου επενδύθηκαν 17 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του έτους 2011 και 2012 θα ξεκινήσουν νέες φάσεις του έργου μέχρι να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της μεγαλύτερης φωτοβολταϊκής μονάδας τοποθετημένης σε οροφή της Ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το έργο “SEAT IN THE SUN” έχει ως απώτερο στόχο τη δημιουργία 6 συνολικά φωτοβολταϊκών μονάδων, που καλύπτουν μια συνολική επιφάνεια 320.000m2 με εγκατεστημένη ισχύ 10,6 mW. Η ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία θα έχει την ικανότητα να παράγει περισσότερα από 13 εκατομμύρια kWh ετησίως καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας – παραγωγή που ισοδυναμεί με την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από 3.000 ισπανικά νοικοκυριά- και να συμβάλλει στη μείωση 6.200 τόνων εκπομπών CO2. &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&& &&&&
peugeot
citroen