Αγόρασε εταιρεία των Mercedes και BMW η Stellantis!

Αγόρασε εταιρεία των Mercedes και BMW η Stellantis!

1.710 Επισκέψεις στο άρθρο (4/5/2022)

Στην εξαγορά της εταιρείας αυτοκινήτων κοινή χρήσης (car-sharing) που ίδρυσαν οι Mercedes και BMW προχωρά η Stellantis!

Αγορά-επένδυση από την Stellantis

Μία ακόμα σημαντική επένδυση πραγματοποιεί ο όμιλος Stellantis, σε μία προσπάθεια να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο στον τομέα του car-sharing, δηλαδή των αυτοκινήτων κοινής χρήσης. Όπως έγινε γνωστό ο Όμιλος που διαμορφώθηκε από τη συγχώνευση των FCA και PSA θα προχωρήσει στην εξαγορά της εταιρείας SHARE NOW, η οποία ιδρύθηκε το 2019 από τις Mercedes και BMW και δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Έπεσαν οι υπογραφές – Δεν ανακοινώθηκαν ποσά

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν την τελική συμφωνία για την πώληση αλλά, χωρίς να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες. Σύμφωνα ωστόσο με την ιταλική εφημερίδα La Reppublica, η συμφωνία έχει αποτιμηθεί σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, αν και από άλλες πηγές διαρρέεται πως μπορεί να είχε πάνω από διπλάσια αξία.

Ηγέτης στο car-sharing η SHARE NOW

Η SHARE NOW είναι ο ηγέτης της αγοράς car-sharing στην Ευρώπη και ιδρύθηκε συνδυάζοντας τις car2go και το DriveNow, τις μικρότερες δηλαδή εταιρείες car-sharing των δύο γερμανικών εταιρειών. Η Stellantis είπε πως αγοράζει την εταιρεία για να επεκτείνει τις υπάρχουσες δραστηριότητές της στον χώρο, και να ενισχύσει την εταιρεία Free2move.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto