Τιμές με Leasing
Επαγγελματικά

Αιώνιο δίλημμα: BMW Σειρά 1 ή Mercedes A-Class στα 136 άλογα;

 Σχολιάστε 
69.723 Επισκέψεις στο άρθρο (22/6/2024)
Αιώνιο δίλημμα: BMW Σειρά 1 ή Mercedes A-Class στα 136 άλογα;
2 Φωτογραφίες »

- Και τα δύο έχουν 136 άλογα, η Mercedes έχει επιπλέον ήπια υβριδική τεχνολογία
- Κάμερα όπισθεν έχει η A-Class, αισθητήρες παρκαρίσματος η Σειρά 1
- Δεν χωράει τρίτος ενήλικος για να καθίσει στο πίσω κάθισμα της Σειράς 1
- Φθηνότερη η BMW, η Mercedes είναι πιο καινούργιο μοντέλο

Και τα δύο έχουν 136 άλογα, η Mercedes έχει επιπλέον ήπια υβριδική τεχνολογία

Ποιος Γερμανός φτιάχνει το καλύτερο premium, η BMW ή η Mercedes; Φιλοσοφικό για κάποιους το ερώτημα, εμείς πάντως συγκρίνουμε στην κατηγορία των μικρομεσαίων τα BMW Σειρά 1 και Mercedes A-Class, τα δύο βασικά μοντέλα των δύο γερμανικών brands. Και τα δύο αποδίδουν τα ίδια άλογα (136 PS), ωστόσο η BMW Σειρά 1 (118i) είναι αποκλειστικά βενζινοκίνητη, με έναν 3κύλινδρο κινητήρα 1.499 κυβικών. Από την άλλη, η Mercedes A-Class στην νέα εισαγωγική έκδοση A 180 αποδίδει 136 ίππους, ενισχυόμενη από ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, με το περίφημο EQ Boost.

Κάμερα όπισθεν έχει η A-Class, αισθητήρες παρκαρίσματος η Σειρά 1

Η νέα εισαγωγική έκδοση Style της Mercedes φέρνει και νέο πακέτο εξοπλισμού. Συγκριτικά με τις αντίστοιχες παροχές της έκδοσης Advantage της Σειράς 1, βλέπουμε σχετική ισορροπία. Και τα δύο μοντέλα έχουν οθόνη αφής 10,25, με την A 180 να προσφέρει την ευκολία - άνεση της κάμερας οπισθοπορείας έναντι των εμπρός και πίσω αισθητήρων στάθμευσης της 118i. Από την άλλη πλευρά, η BMW δίνει στάνταρ σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού (σε ξυπνάει όταν δει ότι κουράζεσαι).


Συγκριτική δοκιμή BMW Series 1 118i ή Mercedes A-Class A 180
2 Φωτογραφίες »

Συγκριτική δοκιμή BMW Series 1 118i ή Mercedes A-Class A 180

Δεν χωράει τρίτος ενήλικος για να καθίσει στο πίσω κάθισμα της Σειράς 1

Μένοντας στο εσωτερικό των δύο μοντέλων (το οποίο έχει κορυφαία ποιότητα κατασκευής), θα συγκρίνουμε τους εσωτερικούς χώρους. Εκεί, νικήτρια αναδεικνύεται η Mercedes A-Class που είναι πιο κοντά στον όρο «οικογενειακό αυτοκίνητο». Η A 180, λοιπόν, έχει φαρδύτερο πίσω κάθισμα αλλά και περισσότερο «αέρα» για τα πόδια των πίσω επιβατών, την ώρα που η 118i αφενός είναι στενή (δεν χωρά 3ος ενήλικος), αφετέρου έχει λίγο περιθώριο μέχρι να ακουμπήσεις γόνατα στα εμπρός καθίσματα. Πλεονέκτημα της BMW είναι ο 2πλάσιος «αέρας» για το κεφάλι, ενώ οι διαφορές του πορτ-μπαγκάζ είναι μικρές (380 λτ. η 118i, 355 λτ. η A 180).

Φθηνότερη η BMW , η Mercedes είναι πιο καινούργιο μοντέλο

Η BMW 118i κοστίζει 34.390 ευρώ (με αυτόματο κιβώτιο), με δυνατότητα απόκτησης και ως χειροκίνητη (30.490 ευρώ). Το premium hatchback της μάρκας παρουσιάστηκε επίσημα το 2019 και έκτοτε παραμένει ίδιο μοντέλο, με μικρές αναβαθμίσεις, κι ενώ περιμένουμε το επίσημο facelift. Στα 37.990 ευρώ βρίσκουμε την Mercedes A-Class (A 180) στη νέα έκδοση Style, που μόλις έφτασε στην Ελλάδα. Είναι η πιο πρόσφατη «ανανέωση» στην γκάμα της A-Class, που ούτως ή άλλως είναι «φρέσκια» τεχνολογικά και αισθητικά. Η Mercedes ανανέωσε την A-Class το 2023, προσθέτοντας μεταξύ άλλων και ήπια υβριδική τεχνολογία, λεπτομέρεια που ενισχύει το πιο σύγχρονο προφίλ του μοντέλου.

Διαβάστε περισσότερα για τη συγκριτική δοκιμή της BMW 188i με την Mercedes A-Class Style στις γραμμές που ακολουθούν

Σελίδα 2Εσωτερικό - Χώροι: Υψηλή ποιότητα κατασκευής & digital καμπίνα
Σελίδα 3Κινητήρας: Στα 136 άλογα έχουν παραπλήσιες επιδόσεις & κατανάλωση
Σελίδα 4Η γνώμη μας
Σελίδα 5Μετρήσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά & τιμές
ERGO MY AUTO
Test Center