Alfa Romeo: Φεύγει ο Giovinazzi, έρχεται ο Guanyu Zhou

Alfa Romeo: Φεύγει ο Giovinazzi, έρχεται ο Guanyu Zhou

2.220 Επισκέψεις στο άρθρο (16/11/2021)

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε πως ο Giovinazzi θα αποχωρήσει στο τέλος της χρόνιας, με τον Κινέζο Guanyu Zhou να τον αντικαθιστά.

Ο οδηγός της Alfa Romeo Racing ORLEN, Antonio Giovinazzi, θα αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της φετινής χρονιάς του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, μετά από τρεις σαιζόν που αγωνίστηκε με τα χρώματα της ομάδας.

Η 5η θέση στη Βραζιλία το καλύτερο αποτέλεσμά του

Το καλύτερο αποτέλεσμα του Ιταλού ήταν η 5η θέση στο Grand Prix της Βραζιλίας του 2019, ενώ έδωσε σημαντικές στιγμές στην ομάδα, όπως όταν οδήγησε τον αγώνα της Σιγκαπούρης το 2019, αλλά και με το να βρεθεί πολλές φορές στο Q3 των κατατακτήριων δοκιμών. Η Alfa Romeo εύχεται στον Antonio, έναν εξαιρετικό οδηγό και άνθρωπο ό,τι καλύτερο για το μέλλον. Ο Frédéric Vasseur, επικεφαλής της Alfa Romeo Racing ORLEN δήλωσε: «Το να αποχαιρετάς έναν οδηγό δεν είναι ποτέ εύκολο, ειδικά στην περίπτωση του Antonio, ο οποίος υπήρξε μέλος της ομάδας για τόσο μακρύ διάστημα. Καθώς χωρίζουν οι δρόμοι μας, θα θυμόμαστε πάντα τις καλές στιγμές, αλλά και τα μαθήματα που πήραμε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, ξέροντας πως μαζί εξελιχθήκαμε σαν ομάδα. Ευχόμαστε στον Antonio ότι καλύτερο για το μέλλον του μετά την ολοκλήρωση της φετινής σαιζόν. Μέχρι τότε έχουμε ακόμα τρεις αγώνες που θα προσπαθήσουμε μαζί να πετύχουμε καλά αποτελέσματα και να κλείσουμε δυνατά τη χρονιά.»

Ο Guanyu Zhou θα γίνει ο πρώτος Κινέζος οδηγός στην F1

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε επίσης πως την θέση του Giovinazzi θα πάρει ο Guanyu Zhou. Ο νεαρός Κινέζος έχει κατακτήσει σειρά νικών στην F2 και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στον πρώτο αγώνα της επόμενης σαιζόν στο Μπαχρέιν.

Αποτελώντας τον πρώτο οδηγό της Formula 1 με καταγωγή από την Κίνα, ο Zhou θα γράψει μια σημαντική σελίδα στην ιστορία της χώρας του στους αγώνες αυτοκινήτου. Χωρίς να έχει κάποιο απευθείας πρότυπο, ο νεαρός οδηγός ακολούθησε την πορεία του βασιζόμενος στις ικανότητες του και στην υποστήριξη της οικογένειάς του. Έχοντας κατακτήσει σημαντικές επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα της αγωνιστικής του πορείας, ο 22χρονος Zhou, έχει απασχολήσει τις περισσότερες ομάδες της Formula 1 εδώ και καιρό. Το 2015 τερμάτισε δεύτερος στον Ιταλικό θεσμό F.4 Championship Powered by Abarth, ενώ στη συνέχεια κατέκτησε σειρά νικών στην F3 και την F2. Το 2021 είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον οδηγό στην F2, αφού με δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος βρίσκεται στη δεύτερη θέση και αποτελεί έναν από τους κύριους διεκδικητές του τίτλου. 

Teammate του Bottas ο Zhou

Ο Guanyu Zhou θα αποτελέσει τον teammate του Valtteri Bottas που έχει ήδη ανακοινώσει πως θα αφήσει τη Mercedes για χάρη στης Alfa Romeo.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Κίνηση ουσίας αλλά και... μάρκετινγκ από την Alfa Romeo
- Ο Guanyu Zhou θα γίνει ο πρώτος Κινέζος οδηγός στην F1
- Εκτός Alfa Romeo ο Giovinazzi
- Θα γίνει teammate του Bottas ο Zhou
Πιστεύετε ότι θα μπορέσει ο Κινέζος θα σταθεί στο επίπεδο της Formula 1;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ELASTIKA 2024
NISSAN