3 φωτογραφίες »

Αναβιώνει η Lancia;

4.279 Επισκέψεις στο άρθρο (20/1/2021)

H Stellantis, ο όμιλος που προέκυψε από την συγχώνευση της Fiat-Chrysler με το PSA Group, δεν έχει έχει αφήσει στην τύχη το μέλλον της Lancia και φαίνεται πως την αντιμετωπίζει σαν όλες τις άλλες εταιρείες που υπάρχουν υπό την σκεπή της.


Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που σας ενημερώσαμε πως η Lancia εργάζεται πάνω στην ανανέωση της Ypsilon. To hatchback είναι αυτή την στιγμή το μόνο αυτοκίνητο στην γκάμα της φίρμας και προσφέρεται αποκλειστικά στην ιταλική αγορά, σημειώνοντας καλή εμπορική πορεία.

Οι φήμες για τον «θάνατο» της Lancia είχαν φουντώσει το τελευταίο διάστημα με την επικείμενη συγχώνευση του PSA Group με την Fiat-Chrysler, ωστόσο φαίνεται πως τα πράγματα παίρνουν μια άλλη τροπή. H ιταλική φίρμα αποτελεί αυτή την στιγμή μία από 14 εταιρείες που βρίσκονται υπό την σκεπή της Stellantis και, όπως και οι άλλες, έχει συμπεριληφθεί σε μια ομάδα με άλλες μάρκες που έχουν ίδια τοποθέτηση στην αγορά. Η Lancia βρίσκεται στην ομάδα των premium εταιρειών μαζί με την Alfa Romeo και την DS, πάνω δηλαδή από Peugeot και Opel, με CEO τoν Luca Napolitano.

H Stellantis, η νέα εταιρεία που προέκυψε από την συγχώνευση, δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί συγκεκριμένα για το μέλλον της Lancia, πέρα από το ότι στον τομέα του Σχεδιασμού, η φίρμα αντιμετωπίζεται όπως η Abarth, η Alfa Romeo, η Citroen, η DS, η Fiat, η Opel, και η Peugeot έχοντας αρχισχεδιαστή τον Jean-Pierre Ploue.

Σύντομα θα υπάρξουν περισσότερες πληροφορίες για το μέλλον της Lancia. Με την πρώτη ματιά, ίσως η φίρμα μπορέσει να δανειστεί τεχνολογία και μηχανικά μέρη από άλλες εταιρείες του ομίλου, ώστε να λανσάρει νέα μοντέλα και να επανέλθει δυναμικά στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου.
 

Toyota
test center