5 φωτογραφίες »

Ανανεωμένη Bentley Bentayga Speed

2.576 Επισκέψεις στο άρθρο (12/8/2020)

Iδού η Speed έκδοση της ανανεωμένης Bentley Bentayga με τους 635 ίππους που χρειάζεται μόλις 3,9 δλ. για το 0-100!

Μετά την Bentayga, είναι σειρά της Speed έκδοσης υψηλών επιδόσεων του μοντέλου να λάβει ένα καλό φρεσκάρισμα από την Bentley, με την μάρκα να προσφέρει και μια σειρά από νέες αναβαθμίσεις.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο γνωστός W12 twin-turbo κινητήρας 6,0 λίτρων με απόδοση 635 άλογα και 900 Nm ροπής ανάμεσα στις 1.500 και τις 5.000 σ.α.λ. που συνδυάζεται αρμονικά με ένα 8άρι αυτόματο κιβώτιο που δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να φτάσει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,9 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική ταχύτητα τα 306 χλμ./ώρα.

Ο κινητήρας επωφελείται από νέες τεχνολογίες που σκοπό έχουν την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και την μείωση των ρύπων που απελευθερώνονται από την εξάτμιση του αυτοκινήτου. Διαθέσιμο είναι το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων, με την Bentley να ανακοινώνει ακόμη πως, όταν το αυτοκίνητο κινείται σε κατηφόρα χωρίς ο οδηγός να πατάει γκάζι, το κιβώτιο απεμπλέκεται τελείως από τον κινητήρα, εάν η επιλεγμένη σχέση είναι 5η ή μεγαλύτερή της.

Η Bentayga Speed εξοπλίζεται ακόμα με το σύστημα Bentley Dymamic Ride, σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενων ενεργών αντιστρεπτικών δοκών, σύστημα 4κίνησης με ηλεκτρονικό κλείδωμα διαφορικού, σύστημα Torque Vectoring, κεραμικοί δίσκοι φρένων προαιρετικά κ.α.

Οι αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση και την καμπίνα σε σχέση με την απλή Bentayga δεν είναι πολλές και αφορούν κάποιες νέες επιλογές εξατομίκευσης στην καμπίνα με δέρμα Alcantara και μια νέα έκδοση «Black Specification» που αντικαθιστά το φινίρισμα χρωμίου που βρίσκεται εξωτερικά με μαύρο ή ανθρακόνημα.
 

Mercedes
Hyundai