Aston Martin: Ηλεκτροκίνητα το 50% των πωλήσεων έως το 2030

Aston Martin: Ηλεκτροκίνητα το 50% των πωλήσεων έως το 2030

1.576 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2021)

Η Aston Martin είναι άλλος ένας κατασκευαστής σπορ αυτοκινήτων που συμπαρασύρεται στο «ρεύμα» των ηλεκτροκίνητων, με τον διευθυντή της εταιρίας να ανακοινώνει τον στόχο της για αύξηση 50% των πωλήσεων ηλεκτρικών, μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Μία από τις πιο διαχρονικές και κλασικές μάρκες της Βρετανίας, η Aston Martin, δεν αποτελεί εξαίρεση από την τάση της εποχής για πιο «πράσινα» αυτοκίνητα. Με την πλειοψηφία των Βρετανών κατασκευαστών να έχουν προχωρήσει σε εναλλακτικές μορφές «καυσίμου», η Aston Martin δεν μένει πίσω, βάζοντας στόχο μέχρι το 2030 το ποσοστό των ηλεκτροκίνητων να αγγίζει και να ξεπερνάει το 50% των συνολικών της πωλήσεων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Αυτό γνωστοποίησε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Tobias Moers κατά τη διάρκεια εκδήλωσης: «Θα έλεγα ότι τουλάχιστον το 50% των πωλήσεών μας θα είναι ηλεκτροκίνητα, πιθανώς και περισσότερα», ήταν τα λόγια του επικεφλής της βρετανικής φίρμας.

Στα χνάρια της Jaguar

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για την πορεία που θα ακολούθησει η Aston Martin είναι η Jaguar, που με την παραγωγή του ηλεκτρικού SUV, I-Pace, έχει ακολουθήσει ήδη το δρόμο των μηδενικών ρύπων. Η απήχηση που είχε το βρετανικό SUV, μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την δημιουργία περισσότερων παρόμοιων μοντέλων στην γκάμα της, αλλά και κίνητρο για τις υπόλοιπες εταιρείες.

Γλυκιά ανάμνηση οι βρετανικοί V8 και V12

Ο στόχος της Aston Martin δεν φαίνεται να είναι και τόσο απαιτητικός σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Βέβαια, η Ευρώπη και αρκετές πολιτείες της Αμερικής έχουν άλλη άποψη, αφού πιέζουν να περάσουν τα μέτρα απαγόρευσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2030, το οποίο ίσως αναγκάσει την φίρμα του... James Bond, να ξεχάσει τους V8 και V12.

Μπορεί η Aston Martin να βγάλει κάποιο «πράσινο» supercar που θα σαρώσει τον ανταγωνισμό στις premium μάρκες, χωρίς όμως να θυσιάσει κάποια από τις χαρακτηριστικές αρετές που μας έχει συνηθίσει στα μέχρι τώρα μοντέλα της; Αυτό θα το δούμε προσεχώς!

«Πράσινη» και η Aston Martin!
-Πάνω από τα μισά μοντέλα που θα πουλάει, μέχρι το 2030, θα είναι ηλεκτροκίνητα.
-Θα αφήσει στο παρελθόν τους V8 και V12 κινητήρες.
Τελικά θα μείνει καμία εταιρεία που να βγάζει supercar με δωδεκακύλινδρα V μοτέρ;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen