Ποια Octavia; Στο Dubai η αστυνομία κυκλοφορεί με Porsche, AMG & Lotus

3.912 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2024)
Ποια Octavia; Στο Dubai η αστυνομία κυκλοφορεί με Porsche, AMG & Lotus
8 Φωτογραφίες »

- Dubai: Στη Μέκκα των supercars και η αστυνομία έχει πολλή δύναμη
- 2πορτα, 4πορτα, SUV και ηλεκτρικά supercars πολλών ίππων
- Αντίστοιχο σώμα έχουν και στην Τουρκία, ενώ στην Ελλάδα είχαμε την ομάδα «Σίγμα»

Dubai: Στη Μέκκα των supercars και η αστυνομία έχει πολλή δύναμη

Δεν είναι πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τον στόλο της αστυνομίας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ειδικότερα στο Ντουμπάι. Παλιότερα είχαμε δει από Bugatti, Aston Martin, Mercedes-AMG και Ferrari, έως Rolls Royce, ντυμένες στα χρώματα της τοπικής αστυνομίας. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για τη Μέκκα των supercars.

2πορτα, 4πορτα, SUV και ηλεκτρικά supercars πολλών ίππων

Σε πρόσφατο συνέδριο των ενόπλων δυνάμεων, που πραγματοποιήθηκε στο World Trade Center του Dubai, οι παρευρισκόμενοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ευχάριστο θέαμα. Πιο συγκεκριμένα, έξω από τον χώρο ήταν παραταγμένα ορισμένα από τα «στολίδια» των τοπικών αρχών, γνωστά από το παρελθόν, αλλά και νέες προσθήκες.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε για εμάς φίλος του autotriti, το «παρών» δίνουν μια Bentley Continental, δύο Mercedes-AMG (SLS & AMG GT-4door), και δύο νέα ηλεκτροκίνητα supercars, μια Lotus Eletre και μια Porsche Taycan. Η Lotus προσφέρεται σε δύο επιλογές ιπποδύναμης, 612 και 918 ίππων, ενώ η κορυφαία Taycan αγγίζει πλέον τους 952 ίππους (μετά την ανανέωσή της). Επιπρόσθετα, στο δυναμικό της αστυνομίας του Dubai έχει προστεθεί μια ηλεκτρική λιμουζίνα της Mercedes-Benz. Ο λόγος για την EQS 580 (δείτε τη δοκιμή της εδώ) με ιπποδύναμη 523 ίππων και ροπή 855 Nm, ενώ το καρέ για το «αστέρι» συμπληρώνεται με μια G-Class, βελτιωμένη δια χειρός της Mansory. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία θωρακισμένη Mercedes-AMG G 63 που κάτω από το θηριώδες παρουσιαστικό της κρύβει τον V8 twin-turbo κινητήρα με ισχύ άνω των 700 ίππων με 950 Nm ροπής.

Στο ρόστερ της αστυνομίας του Dubai βρίσκονται και μερικές «ντόπιες» κατασκευες, τα Ghiath της W Motors. Ουσιαστικά πρόκειται για βαριά τροποποιημένα σε όλους τους τομείς Nissan Patrol. Αυτά που είναι «ντυμένα» στα χρώματα του Dubai είναι τα Small Patrol, ενώ το μαύρο ματ είναι το Ghiath SWAT (Special Weapons And Tactics), που είναι εφοδιασμένα μεταξύ άλλων με περισκόπιο 360 μοιρών, drone, οθόνη αφής 16 ιντσών στην καμπίνα, «πανοπλία» με μπάρες και πολλά ακόμα στοιχεία που βοηθούν στο αστυνομικό έργο. Από πλευράς ισχύος, τα θηριώδη SUV κινούνται από τον V8 turbo χωρητικότητας 5,6 λίτρων με απόδοση δεδομένα μεγαλύτερη από την εργοστασιακή των 400 ίππων με 560 Nm ροπής.


Η αστυνομία του Dubai έχει από Mercedes-AMG μέχρι Ghiath, τα θηριώδη SUV που κατασκευάζονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
8 Φωτογραφίες »

Η αστυνομία του Dubai έχει από Mercedes-AMG μέχρι Ghiath, τα θηριώδη SUV που κατασκευάζονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αντίστοιχο σώμα έχουν και στην Τουρκία, ενώ στην Ελλάδα είχαμε την ομάδα Σίγμα

Στην γειτονική Τουρκία φαίνεται ότι «ζήλεψαν» τα supercar περιπολικά των Αράβων και αποφάσισαν να σχηματίσουν ένα αντίστοιχο σώμα στη χώρα τους. Πιο συγκεκριμένα, πριν από περίπου 2 μήνες, οι τουρκικές Αρχές κατέσχεσαν 23 σπορ και supercar αυτοκίνητα, που βρίσκονταν στην κατοχή ενός εμπόρου ναρκωτικών. Με συνολική αξία 3,2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οχήματα αντί να ξεμείνουν σε κάποια μάντρα, εντάχθηκαν στον στόλο της τούρκικης τροχαίας και πλέον θα χρησιμοποιούνται σε καταδιώξεις και όχι μόνο.

Αντίστοιχο σώμα είχε και η ΕΛ.ΑΣ. πριν από αρκετά χρόνια. Η γνωστή και ως Ομάδα Σίγμα, ήταν ένα επίλεκτο σώμα της αστυνομίας, με γρήγορα σπορ αυτοκίνητα (όπως Porsche, Audi, Alfa Romeo κλπ.) που προέρχονταν και από κατασχέσεις, τα οποία ήταν χρεωμένα σε συγκεκριμένους οδηγούς-αστυνομικούς με ειδική εκπαίδευση στη γρήγορη οδήγηση. Λόγω κόστους η ομάδα αυτή έληξε άδοξα γύρω στο 2000, ωστόσο κατά καιρούς έχουμε ασχοληθεί με 4τροχα «όπλα» της ΕΛ.ΑΣ.!

MIKRA VANS LEASING
test center