Audi και BMW συνεχίζουν να στηρίζουν τις κυψέλες υδρογόνου

1.768 Επισκέψεις στο άρθρο (23/9/2021)

Αudi και BMW συνεχίζουν να επενδύουν στο υδρογόνο και περιμένουν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Γερμανία για να δουν, εάν η τεχνολογία αυτή θα έρθει ξανά στο προσκήνιο.

Τα ηλεκτρικά με μπαταρία μπορεί να είναι αυτή την στιγμή να είναι τα αυτοκίνητα πάνω στα οποία έχουν επενδύουν οι περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτου, ωστόσο δύο μεγάλες premium εταιρείες της Γερμανίας, η Audi και η BMW, δεν έχουν σταματήσει να επενδύουν στις κυψέλες υδρογόνου.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Κρίσιμες οι εκλογές στην Γερμανία
Και οι δύο εταιρείες αναπτύσσουν επιβατικά με κυψέλες υδρογόνου δίπλα στα ηλεκτρικά με μπαταρίες για να προετοιμαστούν για την στιγμή που θα απαγορευτούν οι κινητήρες εσωτερικής καύσης. Μάλιστα, οι δύο εταιρείες ποντάρουν στην αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Γερμανία, κάτι που θα σημαίνει πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα μπορούσε να στραφεί  προς το υδρογόνο τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θεωρούν πως, αν στις επόμενες εκλογές της Γερμανίας, οι Πράσινοι συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, τότε η Γερμανία θα μπορούσε να γίνει πρωτοπόρος στην υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας.

ΒΜW και Audi στηρίζουν τις κυψέλες υδρογόνου
Η BMW φαίνεται πως αυτή την στιγμή είναι η γερμανική φίρμα που στηρίζει περισσότερο το υδρογόνο καθώς έχει στα σχέδιά της το λανσάρισμα ενός μοντέλου το 2030 και έχει ήδη αναπτύξει ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο βασισμένο πάνω στην X5, μέσω ενός project που ήταν εν μέρει χρηματοδοτούμενο από την Γερμανική Κυβέρνηση. Η Αudi από την πλευρά της, έχει δημιουργήσει μια ομάδα από 100 μηχανικούς που εργάζονται πάνω στην εξέλιξη της τεχνολογίας για όλο το Volkswagen Group.

Τι κάνει η Mercedes;
Όσον αφορά τη Mercedes, η εταιρεία έχει στρέψει την προσοχή της στα ηλεκτρικά με μπαταρία για τα καινούρια της επιβατικά, ωστόσο θεωρεί πως οι κυψέλες υδρογόνου είναι ιδανικές για τα φορτηγά και τα υπόλοιπα βαριά οχήματα γιατί οι μπαταρίες των ηλεκτρικών θα αυξήσουν τόσο πολύ το βάρος τους που δεν θα μπορούν να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις, χωρίς συχνές στάσεις για φόρτιση.

Tι λένε οι ειδικοί
Οι ειδικοί πάντως δεν διστάζουν να προβλέψουν πως θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να δούμε επιβατικά αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου να σημειώνουν σημαντικές πωλήσεις. Αντίθετα, φαίνεται πως η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο εύκολα στα επαγγελματικά, στα αεροπλάνα και τα πλοία.

Δίνουν τσάμπα λεφτά ή κάτι ξέρουν;
Συνεχίζουν να επενδύουν στο υδρογόνο και περιμένουν τις εκλογές στην Γερμανία για να δουν, εάν η τεχνολογία αυτή θα έρθει ξανά στο προσκήνιο.
Mήπως τα ηλεκτρικά με κυψέλες υδρογόνου είναι η πιο κατάλληλη λύση για το μέλλον και όχι τα ηλεκτρικά με μπαταρία;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
skoda