Το υβρίδιο που πάει ηλεκτρικά αλλά σε... ιδρώνει μετά τα 25χλμ./ώρα
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το υβρίδιο που πάει ηλεκτρικά αλλά σε... ιδρώνει μετά τα 25χλμ./ώρα

1.419 Επισκέψεις στο άρθρο (20/10/2021)

Ο Φιλανδός Ari Jukka Luomaranta, μας παρουσιάζει ένα νέου τύπου όχημα με το όνομα Kinner. Το όχημα αυτό αποτελεί ένα υβρίδιο μεταξύ αυτοκινήτου και ποδηλάτου, κάνοντάς το ιδανικό για καθημερινή χρήση μέσα στην πόλη, δίνοντας ταυτόχρονα ένα ρετρό λουκ στην μετακίνησή σας.

Μικρές διαστάσεις και χώρος για 2 άτομα

Ο Φινλανδός στηρίζει πως δούλευε αρκετά χρόνια στην εξέλιξη του συγκεκριμένου οχήματος – υβριδίου, μέχρι να φτάσει σήμερα κοντά στη παραγωγή του Kinner. Το πρωτότυπο έχει ένα σύνθετο αμάξωμα με τροχούς από ποδήλατο και μεταξόνιο 220 εκατοστά, ενώ το μήκος του φτάνει τα 285 εκατοστά. Το πλάτος του φτάνει το ένα μέτρο και έχουν τοποθετηθεί κατά εγκάρσιο τρόπο 2 πολυτελή καθίσματα για οδηγό και συνοδηγό. Οι πολύ μικρές διαστάσεις του είναι και το βασικό πλεονέκτημα, που το κάνουν να κινείται ευέλικτα στο αστικό περιβάλλον.

Carbon αμάξωμα και αρκετά έξτρα

Το Kinner εφοδιάζεται με στενές ελαφριές ρόδες όπως αυτές του ποδηλάτου, αν και μπορούν να αντικατασταθούν με μεγαλύτερες, με τρακτερωτά λάστιχα για πιο off-road καταστάσεις. Τα μέρη του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από fiberglass, ανθρακόνημα και σύνθετα οικολογικά υλικά, καθώς προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία χρωματικών επιλογών. Μερικά από τα έξτρα αξεσουάρ που θα είναι διαθέσιμα για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές είναι ο ανεμοθώρακας, διαφορετικά φλας, φώτα και καθρέφτες.

Μπορεί να χρειαστεί να κάνεις πετάλι

Το ακριβές βάρος του οχήματος δεν έχει ακόμα καθοριστεί, εφόσον στο μέλλον θα τοποθετηθεί κάποιος μικρός ηλεκτροκινητήρας με αυτόματο κιβώτιο. Το μοτέρ θα χρησιμοποιείται μόνο για χαμηλές ταχύτητες, της τάξεως μέχρι τα 25χλμ/ώρα και αν θες να ξεπεράσεις την τελική του, θα πρέπει να στάξεις λίγο ιδρώτα κάνοντας πετάλι.

15.000 ευρώ και συναγερμό στον βασικό εξοπλισμό

Το τελικό όχημα-υβρίδιο που θα βγει στην παραγωγή θα έχει τιμή εκκίνησης τα 15.000 ευρώ, με τις παραγγελίες να ξεκινούν τον ερχόμενο Απρίλιο. Και ναι, με τέτοια τιμή, θα εφοδιάζεται με αντικλεπτικό σύστημα, όπου οι ιδιοκτήτες θα το ξεκλειδώνουν με χρήση κωδικού PIN.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Αυτοκίνητο-ποδήλατο; Kαλά τι έφτιαξαν;
- Ευέλικτο μέσα στην πόλη χάρη στις μικρές του διαστάσεις
- Κάνεις πετάλι για να φτάσεις πάνω από 25χλμ/ώρα!
- Χωράει 2 άτομα και έχει Carbon αμάξωμα
- Η τιμή του είναι 15 χιλιάρικα!
Μήπως είναι πολλά τα 15 χιλιάρικα από την στιγμή που δεν σου προσφέρει τίποτα παραπάνω από ένα παπάκι και μάλιστα χρειάζεται να κάνεις και πεντάλ;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
skoda