Αυτοκίνητο-ηχείο (+video)
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Αυτοκίνητο-ηχείο (+video)

3.209 Επισκέψεις στο άρθρο (7/7/2017)

Η Continental παρουσιάζει το όραμά της για τον απόλυτο ήχο στο αυτοκίνητο, δίχως μάλιστα να τοποθετεί ούτε ένα συμβατικό ηχείο. Ο απόλυτα φυσικός 3D ήχος επιτυγχάνεται, καθώς το ίδιο το όχημα λειτουργεί ως ένα τεράστιο ηχείο.

Στις μέρες μας, οι εταιρείες κύρους που κατασκευάζουν συστήματα ήχου για τα αυτοκίνητα, συνηθίζουν να τα φορτώνουν με 15 ή και περισσότερα ηχεία. Ίσως, όμως, το μέλλον όπου τα οχήματα δε θα έχουν κανένα απολύτως ηχείο, να μην είναι και τόσο μακριά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Η εταιρεία ελαστικών Continental ασχολείται και με τον ήχο και θεωρεί πως έχει τη λύση για το παραπάνω, με ένα σύστημα που αποκαλεί Ac2ated Sound, το οποίο ουσιαστικά μεταμορφώνει το ίδιο το αυτοκίνητο σε ένα μεγάλο ηχείο. Μάλιστα, στο κέντρο της καμπίνας προσφέρεται σωστός surround ήχος.
 
Το μεγαλοστέλεχος της Continental, Johann Hiebl, είπε σχετικά: «Η προσέγγισή μας είναι πως αντιμετωπίζουμε το αυτοκίνητο σαν ένα όργανο. Χρησιμοποιούμε μικρούς ενεργοποιητές για να δραστηριοποιήσουμε τις κατάλληλες επιφάνειες και έτσι να δημιουργήσουμε μια φυσική 3D εμπειρία ήχου.»
  
Πιο συγκεκριμένα, κάποια μέρη του αυτοκινήτου είναι κατάλληλα και για διαφορετικές συχνότητες. Η μπροστά κολόνα είναι για τις υψηλές, και έτσι αυτή λειτουργεί σαν tweeter. Τα πάνελ των θυρών προσφέρουν καλές μέσες συχνότητες, ενώ μέρη όπως η οροφή λειτουργούν σαν subwoofer. Αντί για κανονικά ηχεία, η Continental χρησιμοποιεί τους ενεργοποιητές, οι οποίοι μέσω μαγνήτη και ελατηρίου στέλνουν τις δονήσεις, ενώ το αυτοκίνητο κάνει τα υπόλοιπα.
 
H Continental τονίζει πως με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται περίπου 23 κιλά βάρους, ενώ απελευθερώνεται χώρος για να χρησιμοποιηθεί σε θήκες αποθήκευσης κτλ. Όσο τρελά και αν ακούγονται τα παραπάνω, εντούτοις δεν είναι κάτι τόσο επαναστατικό, καθώς ένα όργανο όπως το βιολί λειτουργεί με αυτό τον τρόπο, όπου οι χορδές είναι οι ενεργοποιητές.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda