12 φωτογραφίες »

Citroen C5 Aircross Plug-In Vs Kia e-Niro

39.491 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2021)

Μπορεί να διαφέρουν ελαφρώς ως προς τα μεγέθη αμαξώματος και τους κινητήρες, έχουν όμως και αρκετά κοινά, όπως η εξηλεκτρισμένη φύση και το παραπλήσιο κόστος απόκτησης. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του κάθε μοντέλου;


Η νέα τάση της εποχής μας, θέλει τα αυτοκίνητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας με όποιον τρόπο. Οι κατασκευαστές προσφέρουν διάφορες επιλογές, με χρήση υποβοήθησης από ήπια υβριδικά συστήματα έως αυτοφορτιζόμενα και plug-in, μέχρι και αμιγώς ηλεκτρικά. Εμείς σας παρουσιάζουμε δυο από τα νεότερα SUV της μικρομεσαίας κατηγορίας τα οποία έχουν παραπλήσια τιμή αγοράς και αποτελούν τις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων που βασίζονται. Πρόκειται για το Citroen C5 Aircross με Plug-In Hybrid τεχνολογία και απόδοση 225 ίππων με τιμή από 43.500 ευρώ και το αμιγώς ηλεκτρικό Kia e-Niro των 204 ίππων το οποίο μέσω της επιδότησης για τα ηλεκτρικά μειώνει την τιμή του από τα 46.990 ευρώ στα 40.275 ευρώ. 

Plug-In Hybrid ή ηλεκτρικό;
Ξεκινώντας την αντιπαράθεση, πρέπει να επισημάνουμε τα βασικά πλεονεκτήματα των 2 τεχνολογιών στην πράξη. Τα Plug-In Hybrid λοιπόν -γενικότερα- μας εξασφαλίζουν πως σε κάθε περίπτωση το αυτοκίνητο θα είναι «λειτουργικό». Θα μπορεί να κινηθεί είτε το έχουμε φορτίσει είτε όχι -χρησιμοποιώντας τη βενζίνη σε αυτή την περίπτωση-, με το κόστος του ανά χιλιόμετρο όμως να είναι πάντοτε μεγαλύτερο σε σχέση με το ηλεκτρικό. Στην περίπτωση του ηλεκτρικού, ακόμα και όταν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο όπως το Kia e-Niro με μεγάλη πραγματική αυτονομία, θα έχεις πάντα το range anxiety (άγχος αυτονομίας), ενώ βασική προϋπόθεση για τη χρήση του, είναι η φόρτισή του μέσω wallbox. Αντίθετα στα Plug-In Hybrid και η οικιακή πρίζα αρκεί για να φορτίσει σχετικά γρήγορα την μπαταρία τους, προσφέροντάς μας έτσι τη δυνατότητα να κάνουμε κάποια (λίγα) χιλιόμετρα ηλεκτρικά. 

Eμφάνιση: Πιο κομψό και επιβλητικό το C5 Aircross, καινοτόμο και ξεχωριστό το e-Niro
Μιλώντας συγκεκριμένα για τις 2 προτάσεις που σας παρουσιάζουμε και ξεκινώντας από την αισθητική, έχουμε δύο ιδιαίτερα ξεχωριστά και καλαίσθητα μοντέλα τα οποία βέβαια βασίζονται στις συμβατικές τους εκδόσεις. To Citroen C5 Aircross είναι ένα από τα πιο κομψά και επιβλητικά αυτοκίνητα της κατηγορίας κάτι που το οφείλει τόσο στις διαστάσεις του όσο και κυρίως στις λεπτομέρειες του αμαξώματός του. Αυτές εκφράζουν τη δυναμική και την εκλεπτυσμένη του εικόνα σε κάθε λεπτομέρεια, ενώ βεβαίως υπάρχουν και πολλά στοιχεία που του χαρίζουν και τα SUV χαρακτηριστικά και σε αυτή την έκδοση. Το Kia e-Niro είναι κι αυτό ξεχωριστό για τα δεδομένα της κατηγορίας αν και παρουσιάζει ένα πιο MPV αισθητικά αυτοκίνητο, ενώ ως ηλεκτρικό δε διαθέτει γρίλιες εισαγωγής αέρα στην μάσκα του κάτι που τραβάει τα βλέμματα. Η γενικότερη σχεδίασή του είναι όμορφη και αποπνέει δυναμισμό στο εμπρός μέρος αλλά και εκλεπτυσμένα στοιχεία ιδιαίτερα στο πίσω μέρος με αρκετά νίκελ διακοσμητικά και άλλα. 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Mercedes
moto