5 φωτογραφίες »

Diesel ή plug-in; Ποιο «καίει» λιγότερο στην εθνική;

98.037 Επισκέψεις στο άρθρο (21/8/2021)

Ταξίδι με diesel ή plug-in; Μπορεί η plug-in υβριδική έκδοση ενός μοντέλου να αποδειχθεί πιο οικονομική στο ταξίδι από την αντίστοιχη diesel; Πότε συμφέρει η μία και πότε η άλλη επιλογή; Τι ισχύει στην πόλη και με τα μοντέλα βενζίνης;


Τα plug-in υβριδικά μοντέλα, 
αποτελούν και μία δημοφιλή επιλογή ανάμεσα στους εταιρικούς χρήστες, καθώς επωφελούνται της 
μηδενικής φορολόγησης και της έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδα

Τα plug-in υβριδικά μοντέλα, αποτελούν και μία δημοφιλή επιλογή ανάμεσα στους εταιρικούς χρήστες, καθώς επωφελούνται της μηδενικής φορολόγησης και της έκπτωσης από τα ακαθάριστα έσοδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »Οι πετρελαιοκινητήρες έχουν χαμηλότερη κατανάλωση από αντίστοιχης ισχύος βενζινοκινητήρες και παράλληλα η τιμή του diesel κίνησης είναι φθηνότερη από της αμόλυβδης.

Οι πετρελαιοκινητήρες έχουν χαμηλότερη κατανάλωση από αντίστοιχης ισχύος βενζινοκινητήρες και παράλληλα η τιμή του diesel κίνησης είναι φθηνότερη από της αμόλυβδης.

Τα diesel μοντέλα αποτελούν τα κατ` εξοχήν «ταξιδιάρικα» μοντέλα έχοντας το προτέρημα της σημαντικά χαμηλής κατανάλωσης σε ταχύτητες αυτοκινητόδρομου. Αφενός μεν οι πετρελαιοκινητήρες έχουν χαμηλότερη κατανάλωση από αντίστοιχης ισχύος βενζινοκινητήρες, αφετέρου δε και η τιμή του diesel κίνησης είναι φθηνότερη από της αμόλυβδης. Φυσικά υπάρχουν και οι εναλλακτικές λύσεις της αεριοκίνησης, ωστόσο οι επιλογές σε μοντέλα είναι αρκετά περιορισμένες, συνεπώς δεν θα μας απασχολήσουν επί του παρόντος.


Η γέννηση των PHEV ήρθε από την ανάγκη των κατασκευαστών να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Η γέννηση των PHEV ήρθε από την ανάγκη των κατασκευαστών να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Θα μας απασχολήσει όμως μία νέα τεχνολογία, η οποία συνεχώς κερδίζει έδαφος και νέους υποστηρικτές. Αναφερόμαστε στα plug-in hybrid (PHEV) μοντέλα, τα οποία συνδυάζουν κινητήρες εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες, ικανές να κινήσουν αμιγώς ηλεκτρικά το αυτοκίνητο για τουλάχιστον πενήντα χιλιόμετρα.

Τα plug-in hybrid (PHEV) μοντέλα συνδυάζουν κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες, όντας ικανά να 
κινηθούν μόνο με ρεύμα για 
περίπου 50 χλμ..

Τα plug-in hybrid (PHEV) μοντέλα συνδυάζουν κινητήρα εσωτερικής καύσης με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρίες, όντας ικανά να κινηθούν μόνο με ρεύμα για περίπου 50 χλμ..