Δοκιμάζει το Golf R420 η VW.

Δοκιμάζει το Golf R420 η VW (+vid)

2.968 Επισκέψεις στο άρθρο (11/9/2018)

Ένα βίντεο το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας αποκαλύπτει τη Volkswagen να δοκιμάζει ένα παλιό πρωτότυπο του Golf R420 με τον πεντακύλινδρο κινητήρα, το οποίο έκανε γύρους στην πίστα του Nürburgring, φουντώνοντας έτσι τις φήμες για πιθανή παραγωγή του μοντέλου.

Για περισσότερο από ένα χρόνο κανείς δεν είχε δε το συγκεκριμένο μοντέλο να δοκιμάζεται από τους ανθρώπους της φίρμας και όπως είναι φυσικό η επανεμφάνισή του συνδέθηκε με φήμες που θέλουν τους Γερμανούς να βάζουν σε περιορισμένη παραγωγή την ισχυρή αυτή έκδοση, ώστε να αποτελέσει έναν αποχαιρετισμό στην τρέχουσα έκδοση του Golf πριν δώσει τη θέση της στην επόμενη.
 
Το Golf R420 θα ήταν μία πολύ ισχυρή έκδοση που θα έπαιρνε ισχύ από ένα πεντακύλινδρο κινητήρα 2.5 λίτρων ο οποίος θα πρόσφερε κοντά στα 420 άλογα με την κίνηση να διοχετεύεται σε όλους τους τροχούς, ωστόσο όπως φάνηκε το μοντέλο έπεσε θύμα της κοστολόγησης μετά το σκάνδαλο Dieselgate που ταρακούνησε την εταιρεία.
   
Το αυτοκίνητο που βλέπουμε στο βίντεο έχει τον ίδιο αριθμό πινακίδας κυκλοφορίας με αυτό που είχε και εκείνο που καταγράφηκε από τους κατασκόπους τον Σεπτέμβριο του 2017, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο ότι στη VW ασχολούνται εκ νέου με το πρότζεκτ. Πλέον αν σκοπός της φίρμας είναι η παραγωγή της ισχυρής αυτής έκδοσης θα πρέπει να υπάρξουν σύντομα οι εξελίξεις καθώς το Golf της επόμενης γενιάς είναι ήδη υπό ανάπτυξη και η παραγωγή του υπολογίζεται να αρχίζει τον Ιούνιο του 2019 με τις πωλήσεις να ξεκινούν το τέταρτο τρίμηνο εκείνου του έτους.
 
Δείτε το βίντεο
 

Toyota
moto