ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Δοκιμή: Ανανεωμένη Mercedes EQB, η ηλεκτρική GLB

 Σχολιάστε 
9.871 Επισκέψεις στο άρθρο (13/6/2024)
Δοκιμή: Ανανεωμένη Mercedes EQB, η ηλεκτρική GLB
2 Φωτογραφίες »

- Κάνει 450 χλμ. με μία φόρτιση
- Η μάσκα έχει «κρυφό φωτισμό» σε σχήμα αστεριών
- Αυτό που άλλαξε στην καμπίνα είναι η στάνταρ οθόνη 10,25 ιντσών
- Έχει τιμή κάτω από 50 χιλιάρικα και είναι 7θέσια

Κάνει 450 χλμ. με μία φόρτιση

Η ηλεκτρική EQΒ της Mercedes δέχθηκε ένα μικρό φρεσκάρισμα για να συνεχίσει την εμπορική της πορεία. Εμείς τη δοκιμάζουμε στη βασική έκδοση 250+, δηλαδή τη δικίνητη έκδοση των 190 ίππων.

Το συγκεκριμένο σύνολο αποδεικνύεται το πιο αποδοτικό όσον αφορά στην ηλεκτρική του αυτονομία από κάθε άλλη έκδοση της EQB που έχουμε δοκιμάσει, αφού καταφέρνει να κάνει κοντά στα 450 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση.

Η μάσκα έχει «κρυφό φωτισμό» σε σχήμα αστεριών

Η EQB απέκτησε νέα εμφάνιση, κυρίως στο μπροστά μέρος. Συγκεκριμένα η μαύρη γρίλια της μάσκας κοσμείται πλέον από ένα μοτίβο φωτιζόμενων αστεριών, καθώς και από μια λεπτή LED μπάρα στο άνω άκρο που ενώνει τα δύο φανάρια.

Το αποτέλεσμα είναι αφενός, ο φουτουριστικός χαρακτήρας της EQB να ενισχυθεί, προδιαθέτοντάς σε για ένα τεχνολογικά προηγμένο μοντέλο (που ισχύει) και αφετέρου η εμφάνιση να γίνει ακόμα πιο κομψή.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τη δοκιμή της ανανεωμένης Mercedes EQB 250+
 

Αυτό που άλλαξε στην καμπίνα είναι η στάνταρ οθόνη 10,25 ιντσών

Η αναβάθμιση της EQB αφορά και το τεχνολογικό της προφίλ, όπου πλέον είναι στάνταρ η οθόνη αφής 10,25 ιντσών για το χειρισμό του συστήματος infotainment, κάτι που είδαμε και στη δοκιμή της ανανεωμένης EQA. Το τελευταίο μάλιστα μετά το update που δέχθηκε δίνει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης με Apple CarPlay και Android Auto.

Έχει τιμή κάτω από 50 χιλιάρικα και είναι 7θέσια

Η ηλεκτρική EQB κοστίζει στη δικίνητη έκδοση της δοκιμής (μετά την επιδότηση των 9 χιλιάδων ευρώ) 49.450 ευρώ (+800 ευρώ από την προ-ανανέωσης) ενώ διατίθεται και σε 4κίνητες εκδόσεις 228 ή 292 ίππων (δείτε αναλυτικά τις τιμές της Mercedes EQB). Εξοπλιστικά έχει όλα τα απαραίτητα κομφόρ, ενώ με κόστος 1.550 ευρώ μπορείτε να προσθέσετε και μια τρίτη σειρά καθισμάτων, ώστε να μπορούν να φιλοξενηθούν έως και 7 άτομα στην καμπίνα.

Σελίδα 2Εσωτερικό-Χώροι: Πολυτελή καμπίνα για έως 7 επιβάτες
Σελίδα 3Επιδόσεις-αυτονομία: Ζωντάνια και γύρω στα 420 χλμ. με μία φόρτιση
Σελίδα 4Στο δρόμο: Premium άνεση και ποιότητα κύλισης
Σελίδα 5Η γνώμη μας & Μετρήσεις-Τεχνικά Χαρακτηριστικά
FORD
NEXEN NFERA PRIMUS