• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
13 φωτογραφίες »

Δοκιμή: Kona mHEV με 120 PS | Ακόμα πιο γρήγορο στις μετρήσεις μας

27.163 Επισκέψεις στο άρθρο (19/7/2021)

Τo B-SUV της Hyundai απέκτησε ήπια υβριδικές εκδόσεις και σε συνδυασμό με το νέο χειροκίνητο κιβώτιο iMT καταφέρνει να κερδίζει σε κατανάλωση, αλλά και να γίνει ακόμα πιο φιλικό και ευχάριστο προς τον οδηγό. Δοκιμάζουμε την έκδοση με τον 1.000άρη βενζινοκινητήρα 48V με 120 ίππους.

Το Hyundai Kona με την πρόσφατη ανανέωσή του, ανέβηκε επίπεδο σε όλους τους τομείς. Πιο συγκεκριμένα, εμφανείς είναι οι αισθητικές διαφορές στη σχεδίαση, ενώ η βελτιωμένη σε ποιότητα και τεχνολογία καμπίνα, πλέον ταιριάζει στις απαιτήσεις των καιρών και του ανταγωνισμού στην καυτή κατηγορία των B-SUV. Στην ήδη πλούσια γκάμα των κινητήρων του Kona, με την ανανέωση προστέθηκαν 2 νέα ήπια υβριδικά σύνολα βενζίνης 48V, 120 και 136 ίππων από 1,0 και 1,6 λτ. αντίστοιχα, που συνδυάζονται με τον νέο «έξυπνο» συμπλέκτη iMT. Εμείς δοκιμάζουμε την ήπια υβριδική έκδοση με τον 1.000άρη turbo βενζίνης των 120 ίππων και χειροκίνητο κιβώτιο.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Από 18.990 ευρώ στην... φουλ έξτρα «βασική»
Άξιο μνείας είναι το κορυφαίο Value for Money που προσφέρει το Kona και με αυτό το μηχανικό σύνολο καθώς ξεκινά από τα 18.990 ευρώ στην «βασική» μα υπερπλήρη έκδοση Exclusive, όπου μεταξύ άλλων περιλαμβάνει οθόνη αφής 8'' για το σύστημα infotainment, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, κάμερα οπισθοπορίας, σύστημα επιλογής προφίλ οδήγησης και cruise control, ενώ για την επόμενη έκδοση Premium το κόστος ανεβαίνει στα 19.990 ευρώ με κυριότερες προσθήκες αυτόματο κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10.25'' και 17άρες ζάντες αλουμινίου. Η κορυφαία έκδοση Distinctive (21.290 ευρώ) προσφέρει επιπλέον ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, έξυπνο κλειδί και κουμπί  εκκίνησης κινητήρα Start, αυτόματα φώτα LED σε όλες τις σκάλες λειτουργίας, ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας και φιμέ.

Βελτιωμένο στα σημεία το εσωτερικό, με χρήση σκληρών αλλά πιο ποιοτικών υλικών, καλύτερη συναρμογή και ευχάριστη σχεδίαση με δυνατότητες εξατομίκευσης.

Βελτιωμένο στα σημεία το εσωτερικό, με χρήση σκληρών αλλά πιο ποιοτικών υλικών, καλύτερη συναρμογή και ευχάριστη σχεδίαση με δυνατότητες εξατομίκευσης.

Τέλος, στη σπορτίφ έκδοση N-Line (21.790 ευρώ) ξεχωρίζουν οι λεπτομέρειες με το ομώνυμο λογότυπο τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό, οι διαφορετικής σχεδίασης προφυλακτήρες και τα έξτρα πλευρικά μασπιέ, βαμμένα στο χρώμα του αυτοκινήτου, αλλά και ο πίσω διαχύτης με την διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Εσωτερικό: Ακόμα πιο ποιοτικό & digital
Το εσωτερικό του ανανεωμένου Hyundai Kona βελτιώθηκε στα σημεία, με χρήση σκληρών αλλά πιο ποιοτικών υλικών, καλύτερη συναρμογή και ευχάριστη σχεδίαση με δυνατότητες εξατομίκευσης. Ακόμα πιο σύγχρονο στον τομέα της τεχνολογίας και της ασφάλειας, με κύριο χαρακτηριστικό την προσθήκη ψηφιακού πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών (από το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού Premium), αλλά και την οθόνη αφής 8 ιντσών του συστήματος infotainment με επιπλέον λειτουργίες και χαρακτηριστικά, το ανανεωμένο Kona σίγουρα θα κερδίσει τους επιβάτες του. Η αναβαθμισμένη σουίτα συστημάτων άνεσης και ασφάλειας που περιλαμβάνει το πακέτο Hyundai SmartSense από τη βασική του έκδοση κρίνεται σε κάθε περίπτωση ιδιαίτερα πλούσια.

Οι χώροι του παραμένουν αμετάβλητοι για τους επιβάτες, παραμένοντας έτσι άνετοι για 4 άτομα, ενώ ο χώρος αποσκευών στις ήπια υβριδικές εκδόσεις βρίσκεται στα 361 λίτρα, μιας και στον χώρο της ρεζέρβας φιλοξενείται η μπαταρία του 48βολτου συστήματος.

Επόμενη σελίδα

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

28 διαθέσιμα άρθρα για HYUNDAI  KONA