Δοκιμή: Ανανεωμένο VW Polo | Ποιοτικό, αλλά με φρένα που προβληματίζουν
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Ανανεωμένο VW Polo | Ποιοτικό, αλλά με φρένα που προβληματίζουν

73.155 Επισκέψεις στο άρθρο (16/10/2021)

Το ανανεωμένο Polo φρεσκαρίστηκε σε εμφάνιση, έχει νέα οθόνη, ωστόσο προβληματίζει με τα φρένα του και την τιμή του.

Ανανεωμένο VW Polo

- Υψηλή ποιότητα καμπίνας και οθόνης

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

- Θέλεις τώρα 19.000 ευρώ για τα 95 άλογα & 23.000 για τα 110 άλογα
- Ερωτηματικό τα (κακά) φρένα του. Θα επανέλθουμε μόλις ξανακάνουμε την δοκιμή
Εσείς τι λέτε; Αξίζει τα πάνω από 20.000 ή σας προβληματίζουν τα φρένα του;

&&&&
Το VW Polo διαχρονικά αποτελεί το πιο δημοφιλές μοντέλο της VW στην Ελλάδα, παρόλο που φέτος το έχουν υποσκελίσει στην εσωτερική κούρσα των πωλήσεων τα δύο μικρά SUV της φίρμας, τα T-Roc και T-Cross. «Προσπέραση» που δικαιολογείται από το γεγονός ότι είχε αποσυρθεί από την αγορά τους τελευταίους μήνες, εν όψει της έλευσης του ανανεωμένου μοντέλου. Ετσι δικαιολογείται και το ενδιαφέρον για να διαπιστώσουμε τι νέο φέρνει η ανανεωμένη εκδοχή του γερμανικού μικρού.

Με αλμυρή τιμή από 17.750 ευρώ και πλούσιο εξοπλισμό

Το κόστος αγοράς του ανανεωμένου Polo ανέβηκε αισθητά, με το μικρό της VW να πωλείται πλέον από 17.750 ευρώ με τον 1.000άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα των 80 ίππων. Το μοντέλο της δοκιμής μας με τον τούρμπο TSI κινητήρα των 95 ίππων είναι διαθέσιμο από 19.250 ευρώ στο μεσαίο επίπεδο εξοπλισμού, ενώ η πιο ισχυρή έκδοση του TSI κινητήρα με τους 110 ίππους σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο (DSG) κοστίζει από 23.900 ευρώ στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού. Τέλος, παρούσα είναι και μία TGI έκδοση φυσικού αερίου (CNG) με 90 ίππους και 160 Nm ροπής με αρχική τιμή τα 20.400 ευρώ.
Πάντως το Polo από τη βασική του έκδοση είναι αρκετά πλούσιο, με στάνταρ ψηφιακό πίνακα οργάνων, LED προβολείς, αυτόνομο φρένο, αυτόματο κλιματισμό και οθόνη αφής 6,5΄΄ μεταξύ άλλων.

Σχεδίαση: Πιο μοντέρνο, στα χνάρια του Golf

Το ανανεωμένο Polo μεγάλωσε κατά δύο πόντους σε μήκος και ακολουθεί τα χνάρια του μεγαλύτερου Golf στον τομέα της σχεδίασης, υιοθετώντας τη φωτιζόμενη LED μπάρα που ενώνει τους ανασχεδιασμένους LED προβολείς (IQ.LIGHT LED matrix προαιρετικά). Ταυτόχρονα οι προβολείς συνοδεύονται από νέα λεπτά μπούμερανγκ LED φώτα ημέρας, ενώ νέο σχεδιασμό έχει και ο προφυλακτήρας που φιλοξενεί ένα μεγάλο αεραγωγό τονίζοντας έτσι περισσότερο το δυναμισμό του μοντέλου. Συνολικά το Polo έχει αποκτήσει μια πιο σύγχρονη εμφάνιση με αρκετά μοντέρνα στοιχεία, όπως τη γραμματοσειρά «Polo» ολογράφως στο πίσω μέρος και τα μεγαλύτερα LED πίσω φώτα που εφάπτονται στα φτερά.

Εσωτερικό-Χώροι: Πιο digital με εξαιρετική ποιότητα & ευρύχωρο

Κινητήρας: Ικανοποιεί με τα χαρακτηριστικά του, όμως καίει περισσότερο

Πρόβλημα στα φρένα & η γνώμη μας

Μετρήσεις & τεχνικά χαρακτηριστικά

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto