3 φωτογραφίες »

Ικανός και πολιτισμένος είναι ο νέος 1,7 λτ. Blue dCi κινητήρας του Nissan Qashqai ενώ είναι και σημαντικά καλύτερος από τον 1,6λτ. κινητήρα των 130 ίππων που αντικαθιστά.

Κινητήρας: Πιο ισχυρός και πιο πολιτισμένος

133.804 Επισκέψεις στο άρθρο (12/2/2020)

Ο 16βάλβιδος κινητήρας των 1,7 λίτρων του Qashqai με την ονομασία Blue dCi αποδίδει 150 ίππους και 340 Nm ροπής γεγονός που του επιτρέπει να κινήσει άνετα το αμάξωμα των 1.655 κιλών. Στην πράξη το μοτέρ αυτό έχει ραφιναρισμένη λειτουργία με τα επίπεδα θορύβου να είναι χαμηλά και μόνο στο ρελαντί «ακούγεται» ως diesel. Η θετική του απόκριση στο γκάζι και η ευκολία του να ανεβάζει στροφές ωστόσο συνοδεύεται από το παραδοσιακό πια βουητό που ορίζει η χρήση κιβωτίων CVT, με αυτό να αποτελεί την εναλλακτική πρόταση αντί του 6τάχυτου μηχανικού και προσφέρεται μόνον σε αυτή την 4κίνητη έκδοση με αυτόν τον κινητήρα. Το CVT κιβώτιο αν και δεν κολακεύει τον κινητήρα γενικότερα, προσφέρει αδιαμφισβήτητα στο σύνολο περισσότερη ευκολία στη χρήση και εφόσον σοφά εξοπλίζει την 4κίνητη έκδοσή του, της χαρίζει και καλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες. Πέραν της συνολικής αναβάθμιση στο πεδίο κινητήρα-επιδόσεων ωστόσο και εξαιτίας του αυξημένου βάρους της συγκεκριμένης 4κίνητης έκδοσης (1.655 κιλά) αλλά και λόγω CVT κιβωτίου, η κατανάλωσή του είναι αυξημένη με 8,5 λτ./100 χλμ. σε πραγματικές συνθήκες.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
MERCEDES ME
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel