Δοκιμή: Opel Grandland diesel με 130 άλογα
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή: Opel Grandland diesel με 130 άλογα

64.005 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2022)

Σε μία κατηγορία με ισχυρό ανταγωνισμό όπως εκείνη των οικογενειακών SUV, το Opel Grandland ανανεώθηκε σε εξωτερική εμφάνιση και καμπίνα με στόχο να αυξήσει το αγοραστικό του μερίδιο. Δοκιμάζουμε την diesel έκδοση των 130 ίππων με το αυτόματο κιβώτιο EAT8.

Μοντέρνο και ψηφιακό, θέλει να βρει την θέση του

Οι εξελίξεις που προκάλεσε η αγορά του Group PSA από τον Όμιλο Stellantis τον Ιανουάριο του 2021 σηματοδότησαν μία νέα εποχή για την Opel. Το λανσάρισμα των Mokka και Astra έφερε την αναγκαία «φρεσκάδα» στα ενδότερα της γερμανικής φίρμας, η οποία ενδιάμεσα ανανέωσε ακόμα περισσότερο την γκάμα της με το facelift Opel Grandland. Όχι, δεν ξεχάσαμε κάτι στην ονομασία του πρώτης γενιάς C-SUV, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να εγκαταλείψει το γράμμα «X», σε μία αλλαγή που συνοδεύεται και από πρόσθετες επεμβάσεις σε όλους τους τομείς.
 
Εκείνο που δεν αλλάζει είναι η εμπιστοσύνη της Opel στους πετρελαιοκινητήρες, καθώς παρά τις πιέσεις που δέχονται οι αυτοκινητοβιομηχανίες, η εταιρεία συμβαδίζει με την ευρύτερη πολιτική του Ομίλου στο συγκεκριμένο ζήτημα. Κάπως έτσι, το ανανεωμένο Opel Grandland, πέρα από την κλασική επιλογή βενζίνη (1,2 PureTech 130 άλογα) και δύο Plug-in υβριδικές επιλογές (224 και 300 PS) κυκλοφορεί και σε diesel έκδοση με τον 1,5 BlueHDi κινητήρα των 130 ίππων. H συγκεκριμένη επιλογή, την οποία και δοκιμάζει το Test Center του AutoΤρίτη, προσφέρεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο EAT8.


Το ανανεωμένο Opel Grandland διατίθεται σε τέσσερα εξοπλιστικά πακέτα που μπορούν να συνδυαστούν με όλες τις εκδόσεις κινητήρα.

Το ανανεωμένο Opel Grandland διατίθεται σε τέσσερα εξοπλιστικά πακέτα που μπορούν να συνδυαστούν με όλες τις εκδόσεις κινητήρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Diesel από 35.500 ευρώ & πλούσιο στη βασική

Το ανανεωμένο Opel Grandland διατίθεται σε δύο εξοπλιστικά πακέτα (Business Edition και GS Line). «Γεμάτη» σε όλους τους τομείς είναι η στάνταρ επιλογή Business Edition, στην οποία το μοντέλο δεν στερείται κάποιων «απαραίτητων» παροχών. Μεταξύ άλλων, προσφέρεται με Led φώτα ημέρας, εμπρός προβολείς ομίχλης, 17άρες ζάντες αλουμινίου, ενώ στην καμπίνα υπάρχουν δύο 7άρες οθόνες για infotainment και πίνακα οργάνων, αυτόματος 2-ζωνικός κλιματισμός αλλά και κάμερα οπισθοπορείας. Πλήρης είναι και η σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού (φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας κ.ά.), ενώ στην GS Line που είχαμε στην κατοχή μας το μοντέλο προσφέρεται με 10άρα οθόνη αφής, πίνακα οργάνων στις 12 ίντσες, navigation, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός-πίσω και 18άρες ζάντες, μεταξύ άλλων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota
moto