Ακόμα και στις βαθιές λακκούβες, η ανάρτηση δεν κάνει θόρυβο και η ποιότητα κύλισης είναι κορυφαία, κάνοντας ακόμα και τα πολύωρα ταξίδια με το Tiguan απόλαυση.

Κάπως τραχύς σε λειτουργία, αλλά δυνατός και «γεμάτος» ο 1,5 ΤSI Evo, που διαθέτει και τεχνολογία ACT για λειτουργία με 2 κυλίνδρους όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Κινητήρας: Δυνατός, αλλά όχι και τόσο οικονομικός

102.245 Επισκέψεις στο άρθρο (6/12/2019)

Ο 1,5 TSI Evo (είναι πολύ περισσότερο από μια εξέλιξη του 1,4 TSI) με τα 150 άλογα και το σύστημα ACT -σε συνθήκες χαμηλού φορτίου απενεργοποιεί τους δύο κυλίνδρους για μεγαλύτερη οικονομία- συνδυάζεται στην περίπτωσή μας με το γνωστό διπλόδισκο αυτόματο κιβώτιο DSG των 7 ταχυτήτων που μεταφέρει όλη την ισχύ στους δύο εμπρός τροχούς. Ο συνδυασμός προσφέρει «ζωντανές» επιδόσεις στο βαρύ αμάξωμα των 1.550 κιλών με τα 0-100 χλμ./ώρα να είναι υπόθεση 9,5 δλ και τα 60-100 χλμ./ώρα με kickdown στο αυτόματο κιβώτιο σε 5,3”. Πέρα από τα νούμερα είναι και η αίσθηση πως το μοτέρ είναι μεν κάπως τραχύ σε λειτουργία, αλλά έχει δύναμη και γραμμική λειτουργία.

Ουσιαστικό όμως πρόβλημα είναι τελικά η κατανάλωση, που για να διατηρηθεί στα 9,0 λτ./100 χλμ πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στην πίεση του γκαζιού. Δεν υπάρχει σύστημα παραμετροποίησης με λειτουργία Eco, ούτε καταφέραμε να βρούμε τρόπο να βλέπουμε στον πίνακα οργάνων πότε ο κινητήρας λειτουργεί με 2 κυλίνδρους. Με αυτά τα δύο στοιχεία θα ήταν πιο εύκολο να επιτευχθεί χαμηλότερη μέση κατανάλωση.

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
test center
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel