Στην εικόνα βλέπετε την τρέχουσα plug-in υβριδική E300e.

Στην εικόνα βλέπετε την τρέχουσα plug-in υβριδική E300e.

EQE: Η έκτη ηλεκτρική Mercedes

3.630 Επισκέψεις στο άρθρο (3/6/2019)

Ο πρώην πλέον διευθύνοντας σύμβουλος της Mercedes, Dieter Zetsche, λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί είχε υπογράψει τον ερχομό τους έκτου ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας. Ο λόγος για την Mercedes EQE. Δείτε τι μαθαίνουμε.

Το νέο σεντάν είναι προγραμματισμένο να λανσαριστεί το 2022 και θα μπει αμέσως απέναντι από το Tesla Model S σε ότι φορά το κόστος απόκτησης. Μάλιστα ύστερα από διαρροή κάποιων εγγράφων από το κινεζικό Υπουργείο Πληροφοριών και Τεχνολογίας ήρθαν στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για την EQE, η οποία αναφέρεται με την εσωτερική κωδική ονομασία V295.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

 
Η EQE είναι ένα από τα 10 νέα ηλεκτρικά μοντέλα που προορίζονται για πώληση από τη Mercedes με λογότυπο «EQ» κάτι που θα έχει συμβεί μέχρι το τέλος του 2025, όντας μέρος ενός αναπτυξιακού προγράμματος το οποίο κοστολογείται στα 10 δις. ευρώ. Μάλιστα ακολουθείτε από ένα δεύτερο πρόγραμμα κατασκευής μπαταριών ύψους 20 δις ευρώ.
 
Η  EQE θα ακολουθήσει την πρόσφατη EQC, αλλά και τα επερχόμενα EQA και EQV (αναμένονται το επόμενο έτος), τη ναυαρχίδα EQS, αλλά την EQB. Μπορούμε να πούμε πως η EQE θα αποτελέσει την αδελφή της EQS που αναμένεται το 2021, ενώ σε ότι αφορά τη βάσης της, αυτή θα είναι η νέα αλουμινένια πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων MEA.
 
Η EQE θα είναι μικρότερη σε σχέση με τη σημερινή E-Class, αλλά θα προσφέρει χώρο που θα μπορεί να μπει σε σύγκριση με αυτόν της υπάρχουσας S-Class. Ο σχεδιασμός της θα είναι τέτοιος που να ευνοεί την αεροδυναμική, ενώ τα χαρακτηριστικά της «οικογένειας EQ» θα είναι επίσης παρόντα.
 
Όπως και η EQS, η EQE θα πωληθεί από την αρχή με τετρακίνηση παίρνοντας ισχύ από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες, έναν σε κάθε άξονα. Η ιπποδύναμής της αναμένεται να ξεπερνά το όριο των 400 ίππων, ενώ μέρος των χαρακτηριστικών της θα είναι η ενεργή ανάρτηση αέρα, η τετραδιεύθυνση, αλλά και αυτόνομες τεχνολογίες τρίτου επιπέδου.
 
Τέλος σε ότι αφορά την αυτονομία κίνησης αυτή θα φτάνει περίπου τα 600 χιλιόμετρα, ενώ η Mercedes ΕQE θα κατασκευαστεί στο νέο εργοστάσιο της Γερμανίας Factory 56, όπου θα αναλάβει την κατασκευή της EQS.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

NEO TRAFIC
moto