Είναι η Rivian η νέα Tesla που θα της πάρει τη θέση;

2.960 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2024)
Είναι η Rivian η νέα Tesla που θα της πάρει τη θέση;
2 Φωτογραφίες »

- Ηλεκτρική, αμερικάνικη, διαφορετική, η Rivian έρχεται στην Ευρώπη το 2027
- Φρέσκια ηλεκτρική μάρκα με ένα «αγροτικό», ένα SUV και ένα νέο «Lada Niva» στη γκάμα της
- Ο Elon Musk της Tesla δε βλέπει ανταγωνισμό στην Rivian, την «κόβει» για λουκέτο
- Κίνδυνος τα «κουτιά» της Rivian να κάνουν τα «κουφέτα» της Tesla ντεμοντέ

Ηλεκτρική, αμερικάνικη, διαφορετική, η Rivian έρχεται στην Ευρώπη το 2027

Ανακοινώνει ένα, λανσάρει δύο μοντέλα, και σε 18 ώρες οι μετοχές της Rivian ανεβαίνουν 2 δις ευρώ. Μπορεί η Rivian να μη γεμίζει το μάτι του Elon Musk, όμως με την είσοδό της στην Ευρώπη, η Tesla ίσως πρέπει να ανησυχεί. Ή μήπως όχι;
 
Αν δεν έχεις δει τη Rivian, δεν είναι περίεργο. Η μάρκα δραστηριοποιείται μόνο στην Αμερική, και μέχρι τώρα είχε μόνο ένα pick-up μοντέλο, που μπορεί εκεί να είναι η πιο μοσχοπουλημένη κατηγορία, στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού όμως δεν είναι αρκετό. Με τη νέα της γκάμα όμως η Rivian θα φτάσει στην Ευρώπη από το 2027, και το πράγμα αλλάζει. Γιατί εκτός από την ηλεκτρική της τεχνολογία, η Rivian έχει φρέσκιες ιδέες, και δική της άποψη στη λιτή σχεδίαση, που κάνει για μερικούς τα μοντέλα της Tesla να δείχνουν ντεμοντέ.

Φρέσκια ηλεκτρική μάρκα με ένα «αγροτικό», ένα SUV και ένα νέο «Lada Niva» στη γκάμα της

Το pick-up R1 πλαισιώθηκε πέρσι από την SUV έκδοσή του, ένα μεγάλο αυτοκίνητο με όνομα R1X. Τώρα η γκάμα αυξάνεται με το R2 και με κίνηση-έκπληξη με το νέο R3X. To R2 είναι μια πιο κοντή έκδοση του R1X, που ταιριάζει καλύτερα στους ευρωπαϊκούς δρόμους, ενώ το R3X, που η μάρκα δεν είχε ανακοινώσει καν, πριν το δείξει έτσι ξαφνικά, είναι μάλλον ακόμη πιο ευρωπαϊκό. Από το πλάι θα έλεγε κανείς πως είναι μια αναβίωση του Lada Niva, χάρη στο μοναδικό του προφίλ της πίσω κολόνας. Μοναδικό, αν εξαιρέσεις το Niva δηλαδή. Τα δύο μοντέλα θα τα δούμε και στην Ευρώπη, με την Tesla να αποκτά αμερικανικό ανταγωνισμό.

Ο Elon Musk της Tesla δε βλέπει ανταγωνισμό στην Rivian, την «κόβει» για λουκέτο

Και ο αμερικανικός ανταγωνισμός είναι σημαντικός για την Tesla, ειδικά εκτός αγοράς. Πρώτα γιατί στην Ευρώπη δεν θα είναι η μόνη ηλεκτρική αμερικανική μάρκα, και δεύτερον γιατί στις ΗΠΑ βλέποντας την Rivian να «χτυπάει» την Tesla εκτός έδρας, επηρεάζονται πολύ. Ο Musk πάντως δεν ιδρώνει. Ή ιδρώνει πολύ αλλά κανείς δεν το ξέρει, αφού τα σχόλιά του για τη Rivian είναι ήξεις-αφήξεις. Δηλαδή από τη μία της δίνει «φιλικές» συμβουλές για το καλύτερο μέλλον της, από την άλλη λέει ότι η μάρκα δεν θα αντέξει και θα κλείσει. Πάντως όσο η Rivian δεν έχει στη γκάμα της μοντέλα απέναντι στο 3 και το S της Tesla, o Elon δεν ανησυχεί.

Κίνδυνος τα «κουτιά» της Rivian να κάνουν τα «κουφέτα» της Tesla ντεμοντέ

Ή μήπως πρέπει; Η Tesla στην Ευρώπη «πουλάει» το lifestyle που φέρνει η αποκλειστικά ηλεκτρική της γκάμα, το διαφορετικό μινιμάλ στιλ και η αμερικανική προέλευση. Δυστυχώς για την Tesla, αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά έχει και η Rivian. Και μπορεί να πει κανείς πως με τα φώτα σε σχήμα Καλλιμάρμαρο, τις λιτές, τετράγωνες γραμμές, και τις εργονομικές και φρέσκιες ιδέες της, τα Tesla δίπλα στα Rivian δείχνουν λίγο μπανάλ. Λίγο κουρασμένα, λίγο «κουφέτα».
 
Τι λες λοιπόν; Μπορεί μια νέα αμερικάνικη μάρκα, να «φάει» την παλιότερη-νέα αμερικάνικη μάρκα; Πώς βλέπεις τα μοντέλα της Rivian μπροστά σε αυτά της Tesla; Και τι νομίζεις; Θα την... φάει την Tesla, η Rivian;

Mercedes
moto