Είναι τα 1.400άρια ντίζελ πιο δελεαστικά από τα 1.600άρια λόγω κυβισμού;
Είναι τα 1.400άρια ντίζελ πιο δελεαστικά από τα 1.600άρια λόγω κυβισμού;
6.731 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2014)
Μπορεί τα 1.600 κυβικά να είναι σήμερα ο κυβισμός που επικρατεί στα μικρομεσαία ντίζελ, όμως υπάρχουν στην αγορά πετρελαιοκινητήρες στην ίδια κατηγορία με λιγότερα κυβικά. Εσείς βρίσκετε τα 1,4 και 1,5 ντίζελ πιο δελεαστικά από τα 1.600άρια;
autotriti team
Με την απότομη είσοδο του ντίζελ στην ελληνική αγορά δεν υπήρξε χρόνος για συστάσεις. Πέσαμε πάνω σε μοτέρ που δεν ξέραμε, επιδόσεις που δεν γνωρίζαμε και χαρακτηριστικά που μας ήταν άγνωστα. Το μόνο που καταλάβαμε αμέσως ήταν η κατανάλωση.Ισχύει όμως στο ντίζελ το «όσο λιγότερο τόσο καλύτερο»; Τουλάχιστον σε θέμα κατανάλωσης; Δεν αγοράζει κανείς ντίζελ αν δεν τον ενδιαφέρει η κατανάλωση, οπότε η εξερεύνηση της αγοράς για το μοτέρ με την απολύτως μικρότερη έγινε από μόνη της ένα σαφάρι. Με τους κυβισμούς όμως; Τι γίνεται;Εκτός από τα 1.600 κυβικά που φοράνε τα περισσότερα μικρομεσαία, υπάρχουν και λιγότερα. Όχι στις ίδιες μάρκες, αφού το κόστος εξέλιξης ενός πετρελαιοκινητήρα είναι τεράστιο και δύσκολα ο ίδιος κατασκευαστής θα έχει περισσότερους από έναν κυβισμό κάτω από τα 2 λίτρα σε ντίζελ.Κάποιοι όμως έχουν. Όχι γιατί είναι χουβαρντάδες, αλλά γιατί έχουν ανάγκη από μοτέρ σε δύο βασικά μοντέλα τους, ένα μικρό και ένα μικρομεσαίο. Κάποιοι άλλοι πάλι, κάνουν την ίδια δουλειά μοιράζοντας τη διαφορά στη μέση. Και έτσι, εκεί που η VW έχει για παράδειγμα 1,2 στα μικρά και 1,6 στα μικρομεσαία και η Peuget με τη Citroen 1,4 και 1,6 αντίστοιχα, η Toyota κάνει δουλειά με ένα 1,4 ντίζελ που χτυπάει και στις δύο κατηγορίες.Κia και Hyundai, από την άλλη, έχουν ακόμη περισσότερα μοτέρ ντίζελ. 1,1 στα μικρά και μίνι, 1,4 και 1,6 στα μικρομεσαία, ενώ υπάρχει και ένα 1,7 για τα SUV του ομίλου.Η Fiat επίσης διαθέτει 1,3 και 1,6 ενώ το πρώτο χρησιμοποιείται και από άλλους κατασκευαστές, όπως η Opel που το προσφέρει τόσο στο Corsa όσο και στο Astra.Με δύο μοτέρ «παίζει» και η Νissan με την αδελφή Renault. Πολύ κοντά σε κυβισμό, 1,5 και 1,6 αλλά με σαφώς διαφορετική τοποθέτηση, το πρώτο για την απολύτως μικρότερη οικονομία, ενώ το δεύτερο συνδυάζει και επιδόσεις.Εσάς όμως τι σας λέει ο κυβισμός στα ντίζελ; Είναι τα μικρότερα ντίζελ πιο δελεαστικά λόγω τιμής, κατανάλωσης, ή λόγω του φόβου του κυβισμού; Τι λέτε;
Το “αγοράζω σύγχρονο
αυτοκίνητο” είναι υποκειμενικό, εγώ προτιμώ τα απλά χωρίς οθόνες αφής και
νίκελ. Επίσης για τους κινητήρες dieselοι εταιρείες έχουν εφεύρει την
έκφραση ‘ γραμμική λειτουργία’ κάτι σαν τέχνασμα. Οπότε αγοράστε κόσμε είναι
καλύτερα αυτοκίνητα από αυτά που έχετε. Για τους κινητήρες TSIδεν έχω σχηματίσει
γνώμη, αλλά μου την δίνει που το περιοδικό που μας φιλοξενεί ασχολείται όλο με
την fordκαι δεν αφιερώνει ένα άρθρο για την opelλες και
είναι μια μικρή εταιρία με ασήμαντες πωλήσεις στην Ευρώπη.
Σε ότι αφορά την αγορά του ecoboostαπό τη Mercedesείναι είδηση του περιοδικού που μας φιλοξενεί. Το περιοδικό που μας φιλοξενεί επίσης αποκαλεί διαμάντια τους TSIκινητήρες.
Και απορώ βρε παιδί μου. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ κάνουμε λάθος?? Και οι ευρωπαίοι επίσης?? Αν δε μπορούμε να αγοράσουμε ένα νέο σύγχρονο αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι κακό. Απλά μπορεί να μην έχουμε αρκετά χρήματα. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΦΤΩΧΙΑ όμως είναι πραγματικά δυστυχία.
Το μέγεθος του μοτέρ είναι συνάρτηση του μεγέθους του αυτ/του. Το βασικό είναι να εξασφαλίζει ικανοποιητικές (και αξιοπρεπείς) επιδόσεις. Ειδικά στα ντίζελ, ο τρόπος λειτουργίας είναι επίσης σημαντικός. Υπάρχουν ντίζελ 1.4 όπως της Toyota που δουλεύουν εξαιρετικά και καλύπτουν άνετα αμαξώματα όπως του Auris, και άλλα, όπως πχ το 1.6 της VW και το 1.7 της OPEL, που δεν διεκδικούν βραβείο "γλυκιάς" λειτουργίας. Πάντως ντίζελ μέχρι και 1.6 καλύπτουν πρακτικά τις ανάγκες όλων των μικρομεσαίων μοντέλων.
Ισχύει ότι ισχύει και για τους βενζινοκινητήρες.Όσο μεγαλύτεροι τόσο καλύτερα.Από εκεί και πέρα καθείς το τι ανάγκες έχει και αν μπορεί να ανεβαίνει κυβικά.Ακούω και περίεργες απόψεις του στυλ η mercedes θέλει να αγοράσει τον κινητήρα ecoboost της ford, οι κινητήρες tfsi, tsi, κ.τ.λ. δεν σπάνε, να δούμε τι άλλο θα πουν κάποιοι για τους πετρελαιοκινητήρες, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ. Επίσης μην αναφέρετε για μηχανολογία όσοι αγοράσατε πτυχίο, κ.τ.λ. από όπου να ναι και το αναγνωρίσατε από τον αμαρτωλό δικατσα νυν δοαταπ.Κρίνεστε από αυτά που λέτε περί πολυπλοκότητας, τεχνολογίας, κ.τ.λ. Και τέλος μην χρησιμοποιείται 10 ονόματα ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ξέρουμε ποιοί είστε από αυτά που λέτε.
Εγώ κοιτάω πάντα τις
απαιτήσεις που έχω την κάθε χρονική στιγμή. Αν ήμουν 19 χρονών θα ήθελα ένα
1400 που έχει καλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Τώρα που είμαι 40 με 2
παιδιά τα 1600 κυβικά φαντάζουν ιδανικά από άποψη τραβήγματος με φορτίο και ενεργητικής
ασφάλειας. Όταν θα γίνω 65 και τα παιδιά μου φύγουν από το σπίτι θα συμβιβαστώ
με ένα kiario
1,1.
Το “αγοράζω σύγχρονο αυτοκίνητο” είναι υποκειμενικό, εγώ προτιμώ τα απλά χωρίς οθόνες αφής και νίκελ. Επίσης για τους κινητήρες diesel οι εταιρείες έχουν εφεύρει την έκφραση ‘ γραμμική λειτουργία’ κάτι σαν τέχνασμα. Οπότε αγοράστε κόσμε είναι καλύτερα αυτοκίνητα από αυτά που έχετε. Για τους κινητήρες TSI δεν έχω σχηματίσει γνώμη, αλλά μου την δίνει που το περιοδικό που μας φιλοξενεί ασχολείται όλο με την ford και δεν αφιερώνει ένα άρθρο για την opel λες και είναι μια μικρή εταιρία με ασήμαντες πωλήσεις στην Ευρώπη.
Ισχύει ότι ισχύει και για τους βενζινοκινητήρες.
Αυτό λένε κάποιοι ξερόλες.
Σε ότι αφορά την αγορά του ecoboost από τη Mercedes είναι είδηση του περιοδικού που μας φιλοξενεί. Το περιοδικό που μας φιλοξενεί επίσης αποκαλεί διαμάντια τους TSI κινητήρες.
Και απορώ βρε παιδί μου. ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ κάνουμε λάθος?? Και οι ευρωπαίοι επίσης?? Αν δε μπορούμε να αγοράσουμε ένα νέο σύγχρονο αυτοκίνητο ΔΕΝ είναι κακό. Απλά μπορεί να μην έχουμε αρκετά χρήματα. Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΦΤΩΧΙΑ όμως είναι πραγματικά δυστυχία.
όχι, το ιδανικότερο είναι 1600άρι ντίζελ με πάνω από 130 ίππους και πάνω από 30 κιλά ροπή.
Το μέγεθος του μοτέρ είναι συνάρτηση του μεγέθους του αυτ/του. Το βασικό είναι να εξασφαλίζει ικανοποιητικές (και αξιοπρεπείς) επιδόσεις. Ειδικά στα ντίζελ, ο τρόπος λειτουργίας είναι επίσης σημαντικός. Υπάρχουν ντίζελ 1.4 όπως της Toyota που δουλεύουν εξαιρετικά και καλύπτουν άνετα αμαξώματα όπως του Auris, και άλλα, όπως πχ το 1.6 της VW και το 1.7 της OPEL, που δεν διεκδικούν βραβείο "γλυκιάς" λειτουργίας. Πάντως ντίζελ μέχρι και 1.6 καλύπτουν πρακτικά τις ανάγκες όλων των μικρομεσαίων μοντέλων.
Ισχύει ότι ισχύει και για τους βενζινοκινητήρες.Όσο μεγαλύτεροι τόσο καλύτερα.Από εκεί και πέρα καθείς το τι ανάγκες έχει και αν μπορεί να ανεβαίνει κυβικά.Ακούω και περίεργες απόψεις του στυλ η mercedes θέλει να αγοράσει τον κινητήρα ecoboost της ford, οι κινητήρες tfsi, tsi, κ.τ.λ. δεν σπάνε, να δούμε τι άλλο θα πουν κάποιοι για τους πετρελαιοκινητήρες, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.
Επίσης μην αναφέρετε για μηχανολογία όσοι αγοράσατε πτυχίο, κ.τ.λ. από όπου να ναι και το αναγνωρίσατε από τον αμαρτωλό δικατσα νυν δοαταπ.Κρίνεστε από αυτά που λέτε περί πολυπλοκότητας, τεχνολογίας, κ.τ.λ.
Και τέλος μην χρησιμοποιείται 10 ονόματα ΓΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ξέρουμε ποιοί είστε από αυτά που λέτε.
Εγώ κοιτάω πάντα τις απαιτήσεις που έχω την κάθε χρονική στιγμή. Αν ήμουν 19 χρονών θα ήθελα ένα 1400 που έχει καλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση. Τώρα που είμαι 40 με 2 παιδιά τα 1600 κυβικά φαντάζουν ιδανικά από άποψη τραβήγματος με φορτίο και ενεργητικής ασφάλειας. Όταν θα γίνω 65 και τα παιδιά μου φύγουν από το σπίτι θα συμβιβαστώ με ένα kia rio 1,1.