«Εξηλεκτρίζεται» ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

«Εξηλεκτρίζεται» ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής

1.132 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2022)

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα αγοράσει 7 νέα ηλεκτροκίνητα οχήματα για να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και να κάνει πιο «πράσινη» την πόλη.

Αγοράζει 7 ηλεκτροκίνητα ο Δήμος Ηρακλείου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης μπαίνουν οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με χρήματα που διεκδίκησε και πέτυχε να εξασφαλίσει από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών η δημοτική αρχή προχωρά στην αγορά 7 νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων για να ενισχύσει αφενός τη διαρκή εκστρατεία για την βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των Ηρακλειωτών, αφετέρου να δώσει μεγαλύτερο θετικό πρόσημο στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα της πόλης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα ηλεκτροκίνητα που θα αγοράσει ο Δήμος

Αναλυτικότερα, ο Δήμος θα απορροφήσει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από πόρους του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης για να αγοράσει το επόμενο διάστημα:

  • 2 ηλεκτρικά επιβατικά οχήματα
  • 1 ηλεκτρικό μικρό φορτηγό κλειστού τύπου
  • 1 ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών χρήσεων
  • 1 ηλεκτρικό όχημα καθαριστικό δρόμων
  • 1 ηλεκτρικό λεωφορείο
  • 1 ηλεκτρικό φορτηγό απορριμματοφόρο

Στα σχέδια η κατασκευή σταθμών φόρτισης

Εκτός των οχημάτων, με τα χρήματα που εξασφάλισε ο Δήμος θα δημιουργήσει και έναν πλήρη σταθμό για τη φόρτισή τους. Ο συγκεκριμένος, μάλιστα, δεν θα είναι ο μοναδικός που θα γίνει στην πόλη καθώς, με διαφορετική πρόταση που έχει καταθέσει για χρηματοδότηση ο Δήμος (και αναμένεται να εγκριθεί άμεσα), δρομολογείται η κατασκευή περισσότερων σταθμών φόρτισης σε στρατηγικά σημεία του Ηρακλείου, τους οποίους θα μπορούν να κάνουν χρήση οι δημότες για τα δικά τους ηλεκτροκίνητα οχήματα.