«Έριξε» 100 εκατομμύρια σε μπαταρίες λιθίου-πυριτίου η Porsche

«Έριξε» 100 εκατομμύρια σε μπαταρίες λιθίου-πυριτίου η Porsche

2.167 Επισκέψεις στο άρθρο (5/5/2022)

«Κολοσσιαία» επένδυση για την ανάπτυξη ακόμα καλύτερων μπαταριών για τα ηλεκτρικά της ανακοίνωσε η Porsche.

Συνεχίζει τις επενδύσεις για τα ηλεκτρικά η Porsche

Το επόμενο βήμα στον τομέα των μπαταριών για τα ηλεκτρικά της θέλει να κάνει η Porsche, προχωρώντας έτσι σε μία ακόμα επένδυση μαμούθ. Η γερμανική μάρκα ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια στην Group14 Technologies, μια εταιρεία παραγωγής προηγμένης τεχνολογίας πυριτίου-άνθρακα για μπαταρίες λιθίου. Η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία στα οχήματά της υψηλών επιδόσεων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Νέες μπαταρίες με πυρίτιο

Το Group14 έχει αναπτύξει μια χημεία κυψελών μπαταρίας που βασίζεται στο πυρίτιο ως υλικό ανόδου. Αυτό αυξάνει σημαντικά την πυκνότητα ισχύος της κυψέλης, σε σύγκριση με τις τρέχουσες μπαταρίες, επιτρέποντας μεγαλύτερη αυτονομία. Η τεχνολογία μειώνει επίσης την εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας, που σημαίνει ότι μπορεί επίσης να φορτίσει γρηγορότερα από τις σημερινές κυψέλες.

Σε αγωνιστικά και μοντέλα επιδόσεων αρχικά οι μπαταρίες

Η Porsche ανέφερε ότι η Group14 θα προμηθεύσει τα προϊόντα της στο Cellforce Group, μια κοινοπραξία που ίδρυσε η αυτοκινητοβιομηχανία με την Customcells Holding το 2021. Η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει και να παράγει κυψέλες μπαταρίας υψηλής απόδοσης με πυρίτιο ως υλικό ανόδου τις οποίες σε πρώτη φάση θα διοχετεύσει σε τομείς όπως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αλλά και σε μελλοντικά μοντέλα υψηλών επιδόσεων.

Συνέχεια του άρθρου >>>
OPEL NEA MONTELA
test center